Richard Fjellaksel
Richard Fjellaksel

Richard Fjellaksel

Sertifisert skredinstruktør i alpint terreng (NF, Norsk Fjellsportforum). Har i tillegg observatørkurs fra NVE og er aktiv instruktør for DNT i vinterfjellet (turledelse og skredkurs). Richard er opprinnelig fra Narvik der han vokste opp med slalom og toppturer. Han er ellers utdannet Farmasøyt med en doktorgrad i radiokjemi. Forsker og underviser til daglig ved UNN og UiT. Han er gift og har to døtre.  


Espen Minde
Espen Minde

Espen Minde

NF skredinstruktør, NF klatreinstrumtør høyfjell og DNT sommer- og vinterturleder.

Godkjent som:

  • NF Skredinstruktør: April 2016

  • NF Klatreinstruktør: August 2019

  • DNT sommerturleder: Oktober 2015?

  • DNT vinterturleder: Mars 2016

Kurs:

Espen holder både grunn- og vidregående skredkurs.

Og holder også klatrekurs på sommeren.


Øystein Thorvaldsen
Øystein Thorvaldsen

Øystein Thorvaldsen

  • NF Klatreinstruktør 1 høyfjell (2011)

  • DNT vinterturleder (2018)

  • NF skredinstruktør (2022)

Hvilke kurs holder du?
Div klatrekurs, og skredkurs.
 
Øystein er en NF-sertifisert klatreinstruktør som har rota seg inn i skredfaget. Han har mange års erfaring fra sommer- og vinterfjell i inn- og utland og har også rukket å bli vinterturleder i DNT. Når han ikke praktiserer ulike varianter av mer og mindre bratt friluftsliv jobber han med IT-sikkerhet.


Hilde Lynum
Hilde Lynum

Hilde Lynum

  • Godkjent NF skredinstruktør siden 2017

Hilde er utdannet ved Norges idrettshøgskole og har veilederutdanning i friluftsliv derfra. Hun jobber til daglig som idrettslærer på ekstremsportlinja ved Tromsdalen vgs.

Hilde liker å holde på med ulike frilufts aktiviteter og har god turerfaring.

I tillegg til skikjøring på vinteren bruker hun mye av fritiden på klatring og er også klatre og breinstruktør. Når skisesongen er over blir det topptur, kajakkpadling, terreng og downhillsykling som står på agendaen.

Hilde ønsker å bidra til skiglede og trygge toppturer gjennom å holde skredkurs for DNT Fjellsport.


Thorleif Svendsen
Thorleif Svendsen

Thorleif Svendsen

Sertifisert skredinstruktør i alpint terreng (NF, Norsk Fjellsportforum), lokalkjent guide og ildsjel. Thorleif holder på å utdanne seg som kursleder skred innen NF systemet og har lang erfaring med å ferdes i skredterreng og hvordan trygg ferdsel kan formidles på en god måte. Thorleif er lektor i historie og matematikk. Jobber som pedagog i Tromsø skolen. Han er ivrig friluftsmann på ski, sykkel og med joggesko på beinan. Thorleif er gift, har tre barn og to snille border collie damer.


Håvard Lium
Håvard Lium

Håvard Lium

  • NF skredinstruktør

  • DNT vinterturleder

Håvard er godkjent som instruktør på nivå 2 og holder alle kurs innen NF sin skredstige, inkludert de fleste instruktørkursene som har vært arrangert i Troms de siste 5 årene.

Til daglig jobber han som lærer på ekstremsportlinja på Tromsdalen videregående skole og har mange års erfaring som guide på høye fjell i hele verden, både med og uten ski på beina. Håvard var med på å starte opp den skredgruppa vi har i dag, og har vært aktiv innen DNT og NF sentralt i utviklingsarbeidet av skredstigen. Bratte vinterfjell er en viktig del av livet hans og han er glad i å utforske nye turer. Det er ikke uten grunn at han sannsynligvis har rekord i lange anmarsjer, uten snø, under den årlig skisamlingen «Bratte dager», samtidig er han opptatt av at når man skal på tur så er det nettopp tur man skal på, ikke løpe i full fart opp på toppene.


Tim Dassler
Tim Dassler

Tim Dassler

Sertifisert skredinstruktør i alpint terreng (NF, Norsk Fjellsportforum). Har flere års erfaring fra vinterfjellene og har i tillegg turlederutdannelse fra DNT.

Tim er opprinnelig fra Tyskland og hans lidenskap for ski og det bratte friluftsliv har gjort at han har forelsket seg i Tromsø og Nord-Norge. Han har samboer og to barn. Som pedagog og ekte fjellfilosof jobber han med risikovurdering og vurderingen av de etiske aspektene ved bruken av bioteknologi når han ikke sitter nedsnødd i en snøgrop og analyserer snøkrystaller.


Instruktøroversikten blir oppdatert fortløpende.