Beeperparken

Vil du bli bedre på bruk av skredsøker og kameratredning? Ta deg en tur til Tromsø alpinpark, der har Skredgruppa plassert ut en «Beeperpark» hvor alle som ønsker kan trene med skredsøkeren, helt gratis!

Parken er plassert ut på nedsiden av lavvoen(se kart under) og kontrollboksen finner du ved den lille grillhytta like ved siden av lavvoen. Kontrollboksen er ikke montert opp enda, men du kan låne den om du tar kontakt med de som jobber i skishopen. 

BRUK AV BEEPERPARKEN

1. SKRU PÅ:

 1. Kontrollboksen, den store røde bryteren. Vent til alle lampene lyser rødt.
 2. De senderne du vil lete etter(nr. 1-8). Vipp bryteren opp til lampen(e) lyser grønt. NB! Anbefaler ikke mer enn 4 sendere om gangen, mer enn det og søkeren får fort problemer med signalene. 
 3. Din egen søker, og sett den på søk

2. GJENNOMFØR SØK

 • Signalsøk
  Får du ikke signal med en gang? Det betyr at du er for langt unna. Gå i retning av «skredet» til du får inn signal på søkeren din. Skredområdet er det som er markert med lilla på kartet.
 • Grovsøk
  Følg pil og avstandstall på søkeren.
 • Finsøk 
  Når du nærmer deg (ca 3 meter unna, vil ofte søkeren få et annet symbol og/eller lyd) senker du tempoet og søker nærmere bakken til du finner det laveste tallet/sterkeste signalet. Marker stedet.

Se video under for hvordan du gjennomfører søk etter en skredtatt. 

3. FINSØK MED SØKESTANG

Når tallet på søkeren ikke blir lavere er det på tide med søkestang. Begynn søket der du hadde det laveste tallet og utfør et spiralsøk ut i fra det punktet.

4. TREFF!
I det du treffer platen du leter etter kommer det et pip fra kontrollboksen(kan være litt vanskelig å høre hvis du er langt unna). Da skrus den boksen automatisk av og søket er ferdig. Fortsett videre til neste signal om det er flere eller ta en runde til om det var siste!

NB! Ikke grav opp boksene, du er ferdig når du får treff med søkestangen!

Ønsker du å få litt øvelse/instruksjon sammen med andre? Det arrangeres jevnlig «beeperkvelder» hvor erfarne instruktører gir deg råd og veiledning. Sjekk aktivitetskalenderen for når neste kveld er!

Lære mer?

Lær mer om bruk av skredsøker og kameratredning på snøskredskolen til Varsom

Ønsker du å arrangere en egen beeperkveld?

Andre arrangører/firmaer er velkomne til å bruke parken til egne beeperkvelder. 

Se detaljer for bruk og booking her(link kommer)