Test av BCA Tracker 4

Vekt Søkebredde Markering Antenner Oppdatering Batteri Auto søkk til send
215 gram 55 meter Signal Suppression 3 Via USB 3 x AAA alkaliske Ja, 1 minutt. Må skrus på hver gang

BCA skiller seg litt ut fra de andre søkerne ved å ha et veldig enkelt display og en litt annen tilnærming til flere skredtatte. Spennende med litt andre tanker, men husk å tren på det som er nytt!

Back Country Access (BCA) Tracker 4 er sender/mottaker som passer til den som vil ha en enkel og rask skredsøker. BCA oppgir maksimal rekkevidde til å være 55 meter.  Den oppleves litt enklere å håndtere enn sin forgjenger, på grunn av forbedringene med de hanskevennlige knappene. Søkeren oppleves veldig rask i enkle søk. Den låser seg raskt på signal og avstandstall og retningspil oppdateres fortløpende, dette muliggjør raske bevegelser i søket. Skulle gjerne sett at den hadde en egen gruppesjekkfunksjon, du kan bruke BP mode til dette, men her finnes det enklere varianter. Burde også vært automatisk søk til send funksjon, ikke at du må skru på denne hver gang du skrur på søkeren.

Tracker 4 er eneste søkeren i testen som ikke har en normal markeringsfunksjon, men bruker heller «Signal Suppression». Dette fungere ved at du kan blokkere ut det sterkeste signalet for et minutt og gå videre til det nest sterkeste. Ved to skredtatte er dette effektivt og fungerer omtrent like bra som andre søkere, utfordringen kommer når det er flere skredtatte. Hvis signal 1 er nærmere enn signal 3 vil søkeren ta deg tilbake til signal 1. For å løse dette så har Tracker 4 noe de kaller «Big picture» som gir deg en oversikt over hvor de skredtatte ligger i skredet, med litt trening fungerer dette ok, men vi foretrekker markeringsfunksjonen som de andre søkerne har.

Skjermen på Tracker 4 skiller seg ut ved å kun bruke enkle LED lys. Dette gjør at det er lett å lese av, uansett lys, men samtidig begrenser den mengden informasjon på skjermen. «Less is more» er et kjent utsagn, og er litt av filosofien til BCA, men akkurat når det gjelder skjermen hadde vi foretrukket litt mer info. Pil og tall fungerer bra, men tar litt tid før du husker hva SS, TR, SE, PB, AR, Lb, blinkende personer osv. betyr.

Tracker 4 har alt det en skredsøker må ha, men mangler litt på avanserte funksjoner om du er ute etter det. Den fungerer raskt og utmerket i skred med 1-2 skredtatte, med en del trening også i større skred, men her er det en del søkere som er lettere å komme i gang med.

Pluss Minus
Rask Signal suppression/Big picture er ikke like enkelt i bruk som markering/utflagging ved mer enn 2 skredtatte       
Fungerer utmerket ved 1-2 skredtatte Displayet er ikke så intuitivt siden man må huske hva de ulike bokstavsymbolene betyr
Viser når skredtatte ligger tett Savner gruppesjekk funksjon

Skrevet av Håvard Lium 19. januar 2022