Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Bli med oss på skredkurs i vinter

Bli med DNT fjellsport Troms på skredkurs.
Bli med DNT fjellsport Troms på skredkurs.

Vil du lære mer om skred i vinter? Uansett om du er helt fersk på topptur, eller har mange års erfaring, har vi kurs og workshoper som gjør at du kan lære mer.

Kanskje du til og med vil ta steget opp og starte på en instruktørutdanning?

DNT Fjellsport Troms har en bra gjeng med ivrige og svært dyktige instruktører som brenner for skredfaget og trygt vinterfriluftsliv. Ønsker du lære fra oss så er dette noe av det vi har satt opp i år:

21. - 24. jan

NF Metodekurs skred

22. - 24. jan

Grunnkurs skred for turledere (internt kurs)

29. - 31. jan

NF grunnkurs skred (3 dager)

5. - 7. feb

Grunnkurs skred (2,5 dager)

12. -14. feb

Grunnkurs skred (2,5 dager)

5. - 7. mar

Snødekkeworkshop (kun for skredinstruktører og aspiranter)

11. - 14. mar

NF Videregående skredkurs

19. - 21. mar

Skredworkshop


NB! Smittevern står selvsagt i fokus, og vi følger en generell instruks på alle våre turer og kurs (se lengst ned på denne siden). Et viktig grep vi har tatt i år er å redusere antall deltakere per instruktør og kjøre kurs med små grupper. Mindre grupper gjør det lettere å håndtere godt smittevern, og som en bonus får du som deltaker en enda tettere oppfølging fra våre dyktige instruktører!

I tillegg til kursene over har vi disse kursene på planen, men dato er ikke satt:

  • Toppturkurs for nybegynnere. Skredlære kombinert med masse nyttige tips om skikjøring og hvordan planlegge trygge og fine toppturer.
  • Grunnkurs skred for DNT Ung. Eget skredkurs for de under 26. Innholdet er det samme, men du jobber og diskuterer med jevnaldrende.
  • Heisbasert skredkveld for ungdom. Så fort du kjører utenfor løypene må du ha et annet tankesett med tanke på sikkerhet. Vi går gjennom en del av det grunnleggende du må kunne for å ta gode valg utenfor løypa.
  • Nordisk grunnkurs skred. Skred angår ikke bare de som kjører bratt på ski. Vinterturer i Troms krever ofte skredvurderinger selv om du bruker fjellski og går litt flatere turer. Fokus på terrengvurdering og trygge sporvalg.
  • Skredworkshop for turledere. Helt egen skredworkshop for turledere i DNT. Skredvurderinger er selvsagt sentralt, men ekstra fokus på hvordan man håndterer dette når man samtidig har ansvaret for en gruppe.
  • NF instruktørseminar. Videreutdanning for NF instruktører, kommer på tampen av skisesongen(juni?)

NF grunnkurs eller bare grunnkurs?

Som noen kanskje har lagt merke til har vi to ulike grunnkurs denne vinteren:

NF Grunnkurs alpint går over 3 hele dager og følger malen til NF (Norsk fjellsportforum). Kurset innebærer at du må ta deg fri på fredag, men gir deg til gjengjeld en ekstra turdag og dermed ekstra dybde i kurset.

Grunnkurs skred er det «vanlige» kurset vårt. Dette følger også temalisten til NF grunnkurs, men vi har komprimert kurset slik at det går fra fredag kveld til søndag. Det er en dag mindre på tur, men samtidig lettere for deg som har jobb eller skole.

Begge kursene kvalifiserer for å bli med på skredworkshop, videregående kurs og etter hvert videre i skredstigen.

KORONA/COVID-19

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

NB! Hvis et kurs skulle bli avlyst på grunn av Korona (eller andre uforutsette ting) vil du selvsagt få refundert hele kursavgiften.

Skredutstyr som du kan låne når du blir med på kurs
Skredutstyr som du kan låne når du blir med på kurs Foto: Mia Kanstad Kulseng

Skrevet av Mia Kanstad Kulseng 23. oktober 2020