Nyhetsbrev fra Styret i Fjellsportgruppa, Påska 2018

Bildet av Styremedlemmene i Fjellsportgruppa i Troms Turlag 2018. Fra venstre: Christoffer Jespersen, Øystein Thorvaldsen, Harald F. Aas, Jan-Odd Norø, Anne-Jorunn Pedersen og Anders Eide.
Bildet av Styremedlemmene i Fjellsportgruppa i Troms Turlag 2018. Fra venstre: Christoffer Jespersen, Øystein Thorvaldsen, Harald F. Aas, Jan-Odd Norø, Anne-Jorunn Pedersen og Anders Eide. Foto: Jan Fredrik Frantzen

.."vi vil jobbe med å "lime sammen" Fjellsportgruppa bedre enn i dag"..

Nå har styrelederen vært taus lenge nok, så da er det vel på tide med et lite nyhetsbrev igjen.

Så hva skjer'a? Jo, i februar fikk vi nytt styre i Fjellsportgruppa, etter et Årsmøte som virkelig rant over av folk (..kødda!). Det nye styret viser seg å være en ivrig gjeng, og vi har allerede hatt et uformelt første møte i lag for å drodle litt rundt hvor vi vil i året som vi er inne i.  Den våkne legger sikkert merke til at det bare er én kvinne med i år, så derfor må dere hjelpe oss med å løfte kvinneandelen på neste Årsmøte. Vi mangler forresten en ny valgkomite (Årsmøtet har gitt styret fullmakt til å finne ut av dette), så fint hvis du kontakter oss og sier deg villig til å være med i neste års valgkomite :-)

Men det skjer mye mer spennende ting enn bare noe så kjedelig som styrer og årsmøter. Bare se på turprogrammet vårt fremover. Der finner du fire spennende turforslag for april, og i mai kommer Bratte Dager på Senja. Vi har også tenkt at vi vil jobbe med å "lime sammen" Fjellsportgruppa bedre enn i dag, så derfor satser vi på å få til noen medlemsmøter igjen. I første omgang tar styret ansvaret for å få til noen møter, men kanskje finner vi etter hvert en eller flere som kan tenke seg å fylle Jan Børre Henriksen sine sko med å ta ansvar og finne egnede foredragsholdere. Først ute (onsdag 4. april) er to jenter som har klatret nordveggen av Store Blåmann vinterstid. De vil fortelle om sin flotte klatreekspedisjon, som i hvert fall styreleder selv ikke har tenkt å kopiere. Vi planlegger flere medlemsmøter så følg med, og ikke minst bli med oss på møtene!

Vi ønsker også å "lime sammen" de mest aktive bidragsyterne i gruppa vår. Turlederne, instruktørene, komitemedlemmer og andre som hiver seg aktivt inn og bidrar ekstra, skal få et ekstra tilbud i form av faglig påfyll, og litt sosial hygge. Allerede 9. april inviterer vi disse spesielt til et eget fagmøte om skredproblematikk med Espen Nordahl. Vi håper alle våre aktive bidragsytere setter av denne dagen til faglig påfyll og intern nettverksbygging.

Det siste jeg har lyst til å nevne i denne omgang er HMS-arbeidet i Fjellsportgruppa, og DNT Fjellsport for øvrig. En ny veileder ​​​​​​​er etablert av DNT Fjellsport som alle fjellsportgruppene i landet må forholde seg til. Å implementere denne i vår egen gruppe står derfor høyt på agendaen. 

Til sist vil jeg takke for den flotte innsatsen fra bidragsyterne våre så langt i vinter. Vil særlig fremheve Skredvettdagen i Kroken som ble en suksess. Sosialkomiteen har også gjort en flott innsats, på tross av litt dårlig oppmøte i det siste, så derfor vil vi "lime" dere litt mer sammen. For, ..dere vil da vel ikke gå glipp av en real fest folkens?

Og til slutt: Husk den hvite fare i Påska! Ta vare på deg selv og hverandre. Sjekk varsom.no, og se gjerne innom RegObs.no med det samme, eller legg inn din egen observasjon.

Med dette ønsker styreleder og styret i Fjellsportgruppa alle medlemmer en riktig god og trygg Påske!

Skrevet av Harald Faste Aas 28. mars 2018