Bratte dager

Arrangement

Fra dato
10. mai 2018 kl. 08:00
Til dato
13. mai 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Vårski, Topptur,
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

"Bratte dager" er et av vårens store høydepunkter for deg som er glad i bratt skikjøring, storslagen natur og rolige kvelder på stranda.  I år drar vi til Senja og utforsker hva som finnes av toppturperler på yttersia fra 10. - 13. mai.

*** Påmeldingen åpner 1. april! ***

Turer og turledere

Bratte dager er en samling hvor du både kan gå egne turer eller bli med erfarne turledere på oppsatte turer. Turene med turleder blir telt inn i følgende kategorier:

  • INTRO: Relativt enkle turer for deg som har vært litt på topptur, men ikke gått så mye bratt. Typiske turer vil gå i oversiktelig terreng i overkant av 30 grader.
  • KLASSIKER: Disse turene går til de mest kjente, og kanskje beste(?), toppene som er på Senja. Store Hesten og Keipen er naturlige mål, helst sikkert noen andre også.
  • TRANGT OG BRATT: Her finner du de mest krevende turene til trange renner og bratte flanker. Det blir små grupper og store krav til egenferdighet, hvis forholdene tilltater det blir det turer i overkant av 40 grader. 
  • URØRT: De særeste, men kanskje mest spennende turene på Bratte dager? Vi går på turer dit folk flest ikke går, det kan bety mye bæring, lang anmarsjer, vading i elver og alt annet som ikke hører hjemme på en topptur - perfekt for deg som synes dette høres ut som en positiv ting...

Alle turene avhenger av at vi har forhold og grupper som gjør den enkelte turen forsvarlig. Dette diskuteres i ferdråd i forkant av turen, hvor turleder har det siste ordet. 

Vi har en god gjeng med turledere, men vi kan ikke garantere at du hver dag får plass på fellestur, eller kommer med på den turen du aller helst ønsker. Hvis du en dag ikke får plass på fellestur vil turlederne likevel kunne gi deg masse gode tips om hvor det er fint å dra :)

Leiren

Bratte dager er også strandliv og årets camp ligger i Ersfjorden på Senja. Dette er en av Norges aller flotteste strender og vi er kanskje den eneste topptursamlingen i landet som kan tilby en gulldo til deltakerne!

Vi regner med at alle deltakere opptrer etter prinsippet om sporløs ferdsel og med respekt for andre folk(både toppturfolk, turister og fastboende), men minner likevel om følgende retningslinjer:

  • Alle telt skal settes opp på oversiden av veien
  • Parkering skjer på parkeringsplassen og ikke langs veien
  • Vi har en gulldo og den skal brukes, av alle og til alt!
  • Det er tre etablerte bålplasser på området, disse, og kun disse, skal benyttes
  • Bord, benker og andre ting som er der fra før kan brukes, men ikke okkuperes
  • Søppel og alt annet vi tar med oss skal selvfølgelig ikke ligge igjen etter oss

I tilfelle dårlig vær(som vi selvsagt ikke får) har vi leid inn et partytelt slik at vi likevel kan sosialisere litt på kveldstid og vi har også ordent en ekstra festivaldo slik at det ikke skal bli for mye kø på gulldoen(dokø er for øvrig en glimrende anledning til å bli bedre kjent med andre hyggelige turfolk)

Pris og påmelding

Påmeldingen åpner 1. april.

Bratte dager er basert på frivillighet, det vil si at turledere og arrangementskomite ikke får honorar, det eneste du betaler for er det det koster å leie fasiliteter og andre ting til leiren, samt dekke noe av kjøreutgiftene til stab og turledere. 

Bratte dager

"Bratte dager" er et av vårens store høydepunkter for deg som er glad i bratt skikjøring, storslagen natur og rolige kvelder på stranda.  I år drar vi til Senja og utforsker ...

Kontaktinformasjon: