Rekrutteringstur til Styrmannstind og Klatrehytta (OBS - Ny Dato!)

Fellestur

Fra dato
11. november 2017 kl. 11:00
Til dato
12. november 2017
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
Fjellsportgruppa i Troms Turlag
Dette arrangementet er over!

Fjellsportgruppa i Troms Turlag arrangerer denne rekrutteringsturen for de som ønsker å bli bedre kjent med Fjellsportgruppa, med Turistforeningen og fjelltoppene rundt Tromsø. Dette er en lavterskeltur for deg som kanskje ikke har vært så mye på topptur før – eller for deg som har vært mye på tur, men som ønsker å bli bedre kjent med Fjellsportgruppa og med nye, fremtidige turkamerater. Vi i Fjellsportgruppa vil gjerne at så mange som mulig får glede av den fantastiske naturen vi har rundt Tromsø, og vi vil gjerne ha med DEG på laget vårt!

Om turen:
Turen er en overnattingstur, og vi sover på Klatrehytta som ligger på Kvaløya. Vi drar lørdag formiddag og er nede igjen søndag ettermiddag. Vi kjører til Grøtfjorden litt utpå lørdagen, parkerer bilene, går fra bunnen av Grøtfjorden langs stien som går oppover dalen og videre over i steinura. På ca 780 moh runder vi toppen av ryggen og ser Klatrehytta like nedenfor, hvor vi skal tilbringe kvelden og natta.

Søndag pakker vi sakene på morgenen, setter dem igjen i hytta og går opp til Styrmannstind, en topp som ligger like ved hytta. På vei ned går vi innom hytta og tar med oss sakene. Styrmannstind er en grei og tilgjengelig topp som passer for de aller fleste, med en fantastisk utsikt fra toppen.

Terreng:
Turen opp til hytta og videre til Styrmannstind er ikke spesielt krevende, går i ulendt og noen steder bratt terreng, men er ikke eksponert. Vi går mye i steinur, så deltakerne må ha gode fjellstøvler med ankelstøtte som tåler vått terreng/snø/slaps. Vi tar det pent og rolig underveis og tilpasser oss nivået i gruppa, dette er først og fremst en hyggelig bli-kjent-tur.

Vi kan møte på nysnø, eventuelt isete og hard snø, og det kan hende vi bør ha med isøks og stegjern. For de som ikke har brukt slikt utstyr før, kan denne turen være en fin anledning til å lære hvordan man bruker dette.  Isøks og stegjern låner vi fra Turlagskontoret til de som trenger det, og så får man det utlevert på turdagen. Avgjørelsen om dette utstyret tas uka før turen går, dere får beskjed!

Deltakerne og påmelding:
Det stilles ingen spesielle krav til deltakerne utenom normal god fysisk form. Deltakerbegrensning er 8 deltakere + to turledere. Påmelding kan gjøres her på nett. Vi tar uansett kontakt før turen for å snakke litt med hver og en av dere, både for å bli litt kjent, og for å sikre at du har forstått turens vanskelighetsgrad. Vi spør da alle litt om tidligere turerfaring og ferdighetsnivå. Normalt pleier vi ikke å avvise noen, men vi tar likevel et lite forbehold om dette.

Det er ”først til mølla” og ved mange påmeldte blir det venteliste. Informasjon vi trenger er fullt navn, mobilnummer og e-mail. Still gjerne spørsmål hvis du lurer på noe. Si fra hvis du trenger å låne isøks og stegjern eller har dette fra før. Hvis deltakerne har noen sykdommer, er det fint om disse opplyses om ved påmelding (informasjonen behandles konfidensielt selvfølgelig). Du kan velge å informere oss muntlig per telefon om du ikke vil skrive noe ned ved påmeldingen.

Transport:
Vi organiserer felles transport i biler, så si fra ved påmelding om du har bil og evt hvor mange du har plass til som kan sitte på og gjerne i hvilket område du bor.

Værforbehold:
Det skal mye til for at været blir for dårlig til å gå turen, men skulle det komme veldig mye snø eller svært sterk vind, så kan dette påvvirke valget. I så fall kan det hende vi etablerer en alternativ turplan, men tur blir det uansett.

Mat og drikke:
Deltakerne må ha med selv: Lunsj lørdag, frokost søndag, lunsj søndag. Vi lager felles middag på lørdag som turlederne handler inn til, det blir å koste 30kr per pers. Hvis noen har noen allergier, intoleranser eller matønsker (vegetarianer/veganer), si fra til oss ved påmelding. Vann får man fylt underveis på vei til hytta.

Utstyr:
I tillegg til utstyret nevnt ovenfor, kan det bli kaldt i november i nord, så ha med full vinterbekledning (vind- og vanntett klær, lue, votter/hansker, varme klær, gamasjer). Ta i tillegg med de tingene du vanligvis har med på tur og overnattingstur, ikke minst sovepose. Husk hodelykt og gjerne en termos hvis du vil ha varm drikke på tur.

 

Pris:  Overnatting på Klatrehytta koster 50kr for medlemmer av Tromsø Klatreklubb, og 100kr for ikke-medlemmer. I tillegg kommer spleising på fellesmiddag, kr 30 per pers. Betaling skjer til Anne (turleder) med Vipps eller kontanter på selve turdagen. 

Turledere: Harald Faste Aas og Anne Tvedten.
Påmelding: Bruk påmeldingsknappen oppe til høyre!

Kartblad: 1434 II Tussøya

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Harald Faste Aas
  • Anne Cecilie Tvedten