Lyngen fra sør til nord. Etappe 2: Elvevold - Lyngseidet

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 17:00
Til dato
21. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telt, Aktivitet Fottur
Arrangør
DNT fjellsport Troms

I løpet av fire år er planen å gå Lyngen på langs. 1. etappe gikk fra Nordkjosbotn til Elvevold i fjor høst. Det ble en minnerik tur i mektige omgivelser. Det samme vil årets etappe bli, som fortsetter på Lyngens østside fra Elvevold til Lyngseidet. Ruta blir på litt over 35 km og går i kupert terreng. Vi vil starte fredags ettermiddag fra Tromsø, få unnagjort transporten, og gå en kortere etappe. Lørdag og søndag vil derimot bli to lengre etapper. Turen passer for de fleste, men du må være vant med å gå i fjellet med tung sekk.

Utstyr: Telt, sovepose, liggeunderlag, mat og drikke, klær for å være ute i fjellet i all slags vær, primus hvis man ønsker varm mat/drikke, førstehjelpsutstyr, vindsekk, hodelykt, stav om ønskelig. Enkelte av de nevnte tingene trenger ikke alle å ha med seg, men det kan vi fordele ved avmarsj. Dersom du skal dele telt med andre deltagere, må du avklare dette selv på forhånd.

Maks 10 deltagere. Deltagere som deltok forrige år, vil ha førsteprioritet. Er du en av dem, må du imidlertid bekrefte din deltagelse senest mandag 8. august.    

Deltagerkrav: Normal god form, fylt 18 år og noen må stille med bil (utgifter til drivstoff fordeles likt mellom deltagerne).

Oppmøte ved Nansen plass (ved Nord-Troms tingrett) kl. 17 fredag 19. august.

Påmelding: Ring Jan-Odd på 41516738 (sms godtas ikke).  

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan-Odd Norø
  • Ole Jacob Skou Nilsen