Avlyst BRATTE DAGER Senja 2022

Arrangement

Fra dato
4. mai kl. 18:00
Til dato
8. mai kl. 17:00
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Basecamp, Vårsnø, Midnattsol, Teltcamp, Skisamling, Strandliv
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga dårlig vær og stor skredfare så avlyser vi dette arrangementet. Håper å kunne invitere til en ad-hoc samling på Grøtfjordstranda seinere i mai

 

AVLYST PGA VÆR OG FORHOLD!!!

 

"Bratte dager" er et av vårens store høydepunkter for deg som er glad i bratt skikjøring, storslagen natur og rolige kvelder på stranda.  Vi skulle gjerne ha vært på Andørja, men det blir et gjensyn med eventyrøya Senja.

Turer og turledere

Bratte dager er en samling hvor du både kan gå egne turer og bli med erfarne turledere på oppsatte turer. Turene med turleder blir telt inn i følgende kategorier:

  • INTRO: Relativt enkle turer for deg som har vært litt på topptur, men ikke gått så mye bratt. Typiske turer vil gå i oversiktelig terreng i overkant av 30 grader.
  • KLASSIKER: Disse turene går til de mest kjente, og kanskje beste(?), toppene som er i området
  • TRANGT OG BRATT: Her finner du de mest krevende turene til trange renner og bratte flanker. Det blir små grupper og store krav til egenferdighet, hvis forholdene tilltater det blir det turer i overkant av 40 grader. 
  • URØRT: De særeste, men kanskje mest spennende turene på Bratte dager? Vi går på turer dit folk flest ikke går, det kan bety mye bæring, lang anmarsjer, vading i elver og alt annet som ikke hører hjemme på en topptur - perfekt for deg som synes dette høres ut som en positiv ting...

Alle turene avhenger av at vi har forhold og grupper som gjør den enkelte turen forsvarlig. Dette diskuteres i ferdråd i forkant av turen, hvor turleder har det siste ordet. Det er turer med turledere fra torsdag til søndag. Turer for torsdagen vil bli annonsert på mail, mens de andre dagene så blir det informert om turer dagen etter rundt bålet på kvelden. Det vil alltid være turer for ulike nivå, evner og ønske om utfordring.

NB! Vi gir ingen garanti for at det er mulig å bli med på tur med turleder hver dag. Vi setter opp så mange turer som vi har turledere til, men dette er en samling hvor man og går egne turer. Det er selvfølgelig lov å spørre om gode tips når vi er i camp.

Campen

Bratte dager er altid strandliv, og camping på Ersfjordstranda på yttersia av Senja er alltid magisk. Med havet rett ut, perlehvit sandstrand omkranset av kneisende fjell. For de som har ekstra fridager å ta ut, så er det flere som drar ned allerede onsdag kvelden for å etablerer camp. Erfaring fra tidligere er at folk kommer sigende utover uka som det passer, i ekte nord norsk stil.

Det blir ikke mørkt før i August en gang, og akkurat her på Ersfjordstranda går vel ikke sola ned bak fjellene før seint på kveld. Nevnte vi at det er deilige 8 grader i havet, og deilig å ta seg en dukkert etter en lang dag på ski!! Det er flere fine grillplasser med benker og bålplasser flere plasser på campen, så ta med grillmat og tilbehør. Husk også å ta  med egen godstol, grillpinner, skjærefjøler og grytesett. Kjølebag til maten kan være greit, og erfaring fra sist vi var der, så er det flere åpne bekker til å kjøle ned drikke og holde maten frisk. Bratte dager ordner ved og grillkull.

Det vil bli leid inn et stort festivaltelt som vi kan trekke inn i hvis det lunefulle lokale været slår inn, og her vil vi og fyre igang agrigatet på ettermiddagene, for alle de som har behov for å lade mobiler og kameraer. 

Det er nærbutikk på Senjahopen 2 km unna, hvis du går tom for mat. Er det annet du trenger så er det bare noen mil til Finnsnes og et stort utvalg av utstyrsbutikker. 

Sporløs ferdsel

Vi regner med at alle deltakere opptrer etter prinsippet om sporløs ferdsel og med respekt for andre folk (både toppturfolk, turister og fastboende). Men campansvarlige vil hjelpe deg å vise både hvor man kan sette opp telt , fyre bål, hive søppel og parkere biler, så dette vil ikke bli noe problem.Påmeldingen åpner 1. april.

Bratte dager er basert på frivillighet, det vil si at turledere og crew ikke får honorar, det eneste du betaler for er det det koster å leie fasiliteter og andre ting til leiren som ved til bålplassen, fellesgriller med grillkull, samt dekke noe av kjøreutgiftene til stab og turledere. 

 

Ps! Påmeldingen er bindende. Ved avmelding innen 25.4 vil halvparten av deltakeravgiften refunderes, etter det gis det ingen refusjon. Jf 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Øystein Espelid Thorvaldsen
  • Anders Lund Eide