Avlyst Velkommen til sola på Ullstind

Fellestur

Dato
16. januar kl. 08:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Soloppgang, Utsikt
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Mye vær og usikre forhold

Tradisjoner er så fint. De blir jo tradisjoner fordi de er viktige. Og solas tilbakekomst etter nesten to måneders fravær, er virkelig noe å feire. I snart 20 år har fjellsportgruppa hatt denne velkommen til sola tur i januar, og selv i disse Covid19 tider med restriksjoner for samvær, så skal vi få dette til.

Ullstinden er en av de fineste utsiktstoppene i området rundt Tromsø, til igjen å se sola komme opp i øst og ønske ho velkommen med et stort smil. Det er et ganske trygt fjell å gå på og det er ofte bra med pudder, hvis vi er heldige med et snøump i forkant. Den offesielle soldagen i Tromsø er 21 januar, men allerede fra den 15-16 janaur, så kan man få glimt av ho fra de fleste høye fjelltopper i området.

PS! Som alltid her nord for polarsirkelen, så må vi ha forbehold. Både destinasjon og valg av ski kan justeres dersom vær og føre indikerer at det er hensiktsmessig. Men dette vil vi i såfall informere om innen dagen gryr denne søndagen i midten av janaur.

Alle må ha med sender/mottaker, søkestang og spade i tillegg til det man trenger på en kald dag midtvinters ute i mørketida.  Vi blir noen timer på tur; så husk nok varm drikke, god matpakke, litt snacks i lomma til turen opp og nok varme klær til å være på toppen og nyte utsikten en stund før vi kjører ned. Ikke minst husk å sjekke batterien i skredsøkeren er over 90%, samt at hodelykt er topplada. For selv om det er dagslys når vi kjører ned, så er hodelykt uvurderlig hvis lyset blir veldig flatt.

Koronarestriksjoner:

Det er fortsatt smittevernhensyn å ta, så vi starter turen på Snarbyeidet kl 9.00. Så alle må komme seg ut dit på egenhånd. Det går desverrre ikke buss på den tiden av året så tidlig om morgenen, så du bør ha egen bil. Samkjøring anbefales kun hvis dere er i en kohort.

 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ann Kristin Gjelsten
  • Monica Bryn
  • Vidar Eggimann