Gratis snødekkeworkshop - en dag

Kurs

Dato
15. januar kl. 08:30 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Snødekkeundersøkelse, Skredworkshop,
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Årets julegave fra oss til alle som elsker snø! Har du lyst til å lære mer om snødekket? Bli med oss på en dag hvor vi skal grave oss ned i snøen og se hva vi finner av lagdelinger, krystaller og prosesser - helt gratis!

Snødekkeworkshopen er en del av veilederkurset for årets kull med instruktørspirer. På sin nest siste dag i instruktørutdanningen skal de jobbe med reelle situasjoner og det å veilede på snø er selvsagt veldig aktuelt for en skredinstruktør! Selv om de ikke er helt i mål med utdanningen så er dette en gjeng svært ivrige og dyktige instruktører, som tar utdanning nettopp fordi de er glade i formidle topptur og skred til andre.

Som deltaker får du en dag med fokus på snø, du får tett oppfølging av instruktørene og så er det selvsagt med godkjente kursledere som både kvalitetsikrer det faglige og har overordnet ansvar for sikkerheten. I tillegg bidrar du i utdanningen til et nytt kull med NF skredinstruktører i Nord-Norge. 

Målgruppe

Vi ønsker deltakere som har litt erfaring fra topptur. Bør ha grunnkurs eller tilsvarende erfaring, bare fordel om du har videregående skredkurs i tillegg. Det forventes at du er i stand til å ta vare på deg selv på fjellet og kan kjøre ned fra fjellet med hodelykt. 

Praktisk info

Sted: Nært Tromsø, eksakt oppmøtested kommer like før workshopen

Tid: Lørdag 15. januar. 08:30 til ca 16:00

Utstyr:

  • Toppturutstyr, inkludert skredsøker, søkestang og spade.
  • Varme jakke og ekstra votter/hansker. Vi skal litt opp i høyden, men det blir også mye stilleståing når vi skal grave. Ha derfor med varme nok klær til å stå stille en god stund
  • Mat og varm drikke
  • Hodelykt. Er vi heldige så ser vi sola for første gang på lenge, men det er veldig godt mulig at det blir mørkt for vi er nede. Ta med en lykt som egner seg for nedkjøring
  • Hvis du har: Snowstudykit (snøsag, lupe, rasterplate, tommestokk, termometer for bruk i snø)
     

Kontaktinformasjon: