Sommerturlederkurs, vårdelen

Kurs

Fra dato
9. juni kl. 16:00
Til dato
12. juni kl. 18:00
Passer for
Alle
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs
Arrangører
DNT fjellsport Troms, DNT vandring Troms , Troms Turlag
Turområde
Ytre Troms (se kart)

Hei!
Har du lyst til å bli sommerturleder i Troms Turlag, eller hvor som helst i DNT??? Nå har du muligheten! Troms Turlags undergruppe DNT fjellsport Troms, "Fjellsportgruppa", arrangerer sommerturlederkurs. Det er nivå 3 i DNTs turlederstige og passer for alle undergrupper og følger DNTs nasjonale standard for slike kurs. Bestått kurs; du kan være sommerturleder i hele landet.

Vi som er heldige og har middnattsol og lyse sommernetter her nord, har en utfordring når det gjeldet nattorientering som er en viktig del av kurset: Vi må ha en del av programmet på høsten (september / oktober) når det blir mørkt. Hoveddelen av kurset tar vi nå på vårparten. Det blir ei langhelg på tur fra torsdag ettermiddag til søndag nærmere bestemt 9. - 12. juni, Det blir i nærheten av Tromsø. De som tok høsdelen i oktober 2021, er automatisk påmeldt denne delen som for dem er den avsluttende delen. For nye deltakere, så blir det en avsluttende del til høsten 2022. Det er nå valgfritt hvilken del du tar først; høstdelen eller vårdelen. 

Vårdelen avholdes fra torsdag ettermiddag 09. til søndag 12. juni. 2022.
Opptakskrav er grunnleggende turlederkurs. Har du ikke tatt grunnleggende turlederkurs tidligere, så arrangerer vi dette grunnleggende kurset 20. - 22 mai 2022 i Tromsøområdet. Egen påmelding, Se program på hjemmesiden. Om kursinnnholdet og påmeldingskjema: Bli turleder — Den Norske Turistforening (dnt.no),

For de som ønsker å begynne nå til våren, må i tillegg til grunnleggende turlederkurs, sende inn en søknad med egenerfaringer. Kurspris: Normalt 3.500,- som betales etter bekreftet opptak. Turlaget søker om støttemidler for sine medlemmer, så er vi heldige, kan det bli lavere kursavgift.Kursavgiften kan søkes refundert avhengig av aktivitet som turleder i etterkant. Mer om Troms Turlags regler om turlederkurser etc. :Vedtak om turlederkurs — Troms Turlag (dnt.no). Deltakere fra andre turlag må avtale med sitt turlag for eventuell støtte. Kursavgiften dekker kurs og overnatting på hyttene. Mat og transport kommer i tillegg. Alle må ha eget utsyr som fjellet krever. NB! Tirsdag eller onsdag i uka som kurset starter, vil det være en obligatorisk ettermiddag om meteorologi og vær. Det vil bli på Teams eller både Teams og fysisk møte innendørs i Tromsø. Vi får foredrag fra en ansatt fra Meteoroligisk Institutt i Tromsø.

NB! Det må søkes via standard søknadskjema om opptak til sommerturlederkurs, se lenken over. Søknadsskjema sendes til Geir Bye. De som blir tatt opp på kurset får beskjed fra kursholder og er endelig opptatt ved betalt kursavgift. Dersom noen spørsmål, ta kontakt med kursansvarlig.

Kursholdere er Geir Bye og Jan Thomas Schwenke 

Sommerturlederkurs, vårdelen

Hei! Har du lyst til å bli sommerturleder i Troms Turlag, eller hvor som helst i DNT??? Nå har du muligheten! Troms Turlags undergruppe DNT fjellsport Troms, "Fjellsportgruppa", arrangerer sommerturlederkurs. Det er nivå 3 i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Geir Bye
  • Jan Thomas Schwenke