AVLYST: Rekrutteringstur til Klatrehytta og Styrmannstind

Fellestur

Fra dato
30. oktober kl. 09:30
Til dato
31. oktober
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

DNT følger anbefalingene til Tromsø kommune om å redusere antall nærkontakter mv, turen er derfor dessverre avlyst.

DNT Fjellsport Troms arrangerer tur for de som ønsker å bli bedre kjent med oss, med DNT og fjelltoppene rundt Tromsø. Dette er en lavterskeltur for deg som kanskje ikke har vært så mye på topptur før – eller for deg som har vært mye på tur, men som ønsker å bli bedre kjent med Fjellsport Troms og med nye, fremtidige turkamerater.

Om turen:
Vi drar lørdag formiddag og er nede igjen søndag ettermiddag, med overnatting på Klatrehytta. Vi kjører til Grøtfjordbotn, går stien oppover dalen og videre over i steinura. På ca 780 moh når vi skaret mellom Zappfetoppen og Styrmannstind og ser Klatrehytta like nedenfor, hvor vi skal tilbringe natta.

Søndag pakker vi sakene på morgenen, setter dem igjen ved hytta og går opp til Styrmannstind. Det er en grei og tilgjengelig topp som passer for de aller fleste, med flott utsikt fra toppen.

Terreng:
Turen opp til hytta og videre til Styrmannstind er ikke spesielt krevende, men går i ulendt og noen steder bratt terreng, uten at det er eksponert. Vi går mye i steinur, så deltakerne må ha gode fjellstøvler med ankelstøtte som tåler vått terreng/snø/slaps. Vi tar det pent og rolig underveis og tilpasser oss nivået i gruppa, dette er først og fremst en hyggelig bli-kjent-tur.

Vi kan møte på nysnø, eventuelt isete og hard snø, og det kan hende vi bør ha med isøks og stegjern. Dette må vi se an når det nærmer seg (dere får beskjed). For de som ikke har brukt slikt utstyr før, kan denne turen være en fin anledning til å prøve. Vi låner ut isøks og stegjern til de som trenger det.

Påmelding:
Det stilles ingen spesielle krav til deltakerne utenom normal god fysisk form. Det er ”først til mølla”-påmelding, ved mange påmeldte blir det venteliste. Ved påmelding mottar du mer informasjon om utstyr, mat osv.

Transport:
Vi organiserer felles transport i bil, mer info om dette under påmeldingslinken.

Værforbehold:
Dersom det meldes spesielt dårlige værforhold vurderer vi alternative turmål. Tur blir det uansett. Dere får informasjon om eventuelle endringer når det nærmer seg tur.

Kartblad: 1434 II Tussøya

AVLYST: Rekrutteringstur til Klatrehytta og Styrmannstind

DNT følger anbefalingene til Tromsø kommune om å redusere antall nærkontakter mv, turen er derfor dessverre avlyst. DNT Fjellsport Troms arrangerer tur for de som ønsker å bli bedre kjent ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Øystein Espelid Thorvaldsen
  • Edda Marie Rainer