Avlyst Grunnleggende turlederkurs

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. For få deltakere. Se alternativ helg 25. - 27. juni

Har du lyst til å bli turleder ? Nå har du sjansen!

11. til 13. juni blir det grunnleggende turlederkurs for medlemmer i Troms Turlag. (Neste mulighet dersom denne helga ikke passer er 25. -27. juni. Se egen oversikt).
Kurset er gratis, sponset av midler fra Troms Fylkeskommune! (påmelding krever inbetaling av depositum som refunderes ved kursslutt)

På kurset lærer du mer om DNT, planlegging og organisering av turer, bruk av kart og kompass, mat og drikke på tur, bekledning, utstyr og mye annet.

Kurset er åpent for alle medlemmer av DNT og Troms Turlag og passer for deg som ønsker å være med og ta initiativ og ansvar for turer. Dette er første trinn på turlederstigen og passer uansett lokallag eller turgruppe som du er engasjert i. Neste trinn er Sommerturlederkurs, som arrangeres uka etter. Dermed er det mulig å bli ferdig kvalifisert sommerturleder allerede denne sommeren!

Kursdatoer:

  • Fredag 11. juni fra klokka 18:00 - diverse teori, innendørs eller digitalt
  • Lørdag 12. juni - hele dagen og deler av kvelden
  • Søndag 13. juni - avslutting cirka 17:00

Oppmøte på turlagskontoret i byen, hvor det først blir en teoribolk, og etterhvert skal man ut på tur og trene på ting man har lært. Hele kurset foregår i Tromsø-området..

Før deltagelse på grunnleggende turlederkurs må man først gjennomføre digitalt ambassadørkurs. Dette tar omtrent 1,5 timer og kvalifiserer til å representere DNT i ulike sammenhenger. Mer informasjon om dette kommer. Oversikt over turlederutdanningen til DNT, finner du her: 
Bli turleder — Den Norske Turistforening (dnt.no)

Pris: Hele deltagelsen på grunnleggende turlederkurs er gratis! Dette siden du kommer til å stille opp som frivillig i etterkant ;)
Imidlertid må det betales et depositum ved påmelding som refunderes ved kursslutt. Dette for å understreke at påmeldinga er forpliktende.

Eneste utgiften din er Turlederboka som du får kjøpe på Turlagskontoret til kroner 198.-.
Den kan det være fint å ha lest litt i på forhånd.

Du må ha med deg kompass, linjal og skrivesaker. 

Interessert? Meld deg på nå!
Maks 12 deltakere.

Kursholdere: Geir Bye og Jan Thomas Schwenke

 

Generelt om smittevern

På vårer turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smittevernsinstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern. 

Deltagelse på våre turer forutsetter at du som deltager er frisk, ikke har sympotomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. generelle smittevernsregeler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltagere som ikke overholder dette. 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan Thomas Schwenke
  • Geir Bye