Vinterturlederkurs (Nivå 4)

Kurs

Fra dato
10. april kl. 09:00
Til dato
11. april kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Turleder, Vinterturlederkurs
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Troms Turlag og Fjellsportgruppa inviterer til turlederkurs vinter (nivå 4)
NB! Kurset er satt opp med visse forbehold (se nederst)!
Av smittevernhensyn har vi kun lov til å kjøre dette kurset for deltakere bosatt i Tromsø kommune, grunnet nye smittevernregler fra DNT per 01.02.2021.

Dette blir et helgebasert vinterturlederkurs med en langhelg, en kortere helg samt en teorikveld. Kurset baserer seg på at du må gå eget skredkurs før dette kurset for å bli godkjent. Kurset er det fjerde trinnet i turlederstigen til DNT, og du finner mer info om DNT sin turlederstige her: https://www.dnt.no/turleder/

Vi har satt opp følgende helger:

 1. Onsdag 3. - søndag 7. mars (Indre Troms):
  Turledelse og krevende orientering vinterstid (beregn fri både torsdag og fredag, og muligens onsdag for tilreisende).
 2. Lørdag 10. -  søndag 11. april (fjellområde nær Tromsø by):
  Nødbivuakkering vinterstid. Toppturer i bratt terreng.
 3. Teorikveld fortrinnsvis tirsdag 2. mars eller fredag 9. april, etter nærmere avtale med de påmeldte (dette for å gjøre det enkere for tilreisende).

Forutsetning for deltakelse:

 1. Skredkurs minimum 2 1/2 dag (helgekurs), ikke eldre enn 5 år (må dokumenteres sammen med søknad/påmelding). Har du hatt oppdatering av kunnskap ved deltakelse på skredworkshops eller andre kurs innen siste 5 år, kan eldre grunnkurs aksepteres. NF-skredinstruktører blir selvfølgelig godkjent, men legg ved dokumentasjon så vet vi om ditt nivå.
 2. Godkjent sommerturledersertifikat (alle NF instruktører blir automatisk godkjent etter turlederstigen).
 3. Medlemskap i DNT(Bli medlem i Troms Turlag eller egen lokalforening).

Erfaring som turleder/instruktør enten gjennom DNT eller i privat regi bør dokumenteres i søknaden.

Deltakere fra Troms Turlag og undergrupper (herunder Fjellsportgruppa) vil bli prioritert.

Kurset vil også ha noe ekstra fokus på brattere terreng (type toppturer på ski 2. helgesamling), i tillegg til orientering i krevende vinterterreng og flatt lys. Grunnleggende kunnskap og erfaring med orientering, kart og kompass forventes på nivå med godkjent sommerturlederkurs. Er du "rusten" på kart og kompass, så bør du øve på dette før kurset starter.

Søknad:
Sendes til Harald F. Aas (se epostadresse til høyre), innen 22. februar 2021. Søknad bør som minimum inneholde informasjon om betingelsene nevnt i de to punktene ovenfor (Pkt 1 + 2). Søknadsskjema finner du her.

Pris:
Kursavgift er på kr 2000,- som må betales inn før kurset starter. For interne deltakere som gjennomfører turer for Troms Turlag vil man kunne søke refusjon etter å ha holdt et visst antall turer.

Generelle vilkår:
Les våre generelle vilkår for påmelding og refusjon.

Forbehold om gjennomføring av dette kurset:

 1. Vi må ha minst 5-6 deltakere før vi kan gjennomføre kurset. Maks deltakere er i øyeblikket satt til 8.
 2. Dersom det kommer nye instramminger med hensyn på smittevern, så må vi ta hensyn til det, men vi håper på at det ikke skal skje. 

Generelt om smittevern:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Kursledere:
Harald F. Aas og Geir Bye.