Snødekkeworkshop for NF skredinstruktører

Kurs

Fra dato
5. mars kl. 18:00
Til dato
7. mars kl. 17:00
Passer for
Alle
Arrangør
DNT fjellsport Troms

Program

Fredag 5. mars fra kl 18 - 21.

kl. 18:00 - 19:30

Foredrag om snøomvandling, om omvandlingsprocesser i snøen. Ca 1,5 timer med litt tid til spørsmål. Pause

Foredraget er åpent for alle instruktører og instruktøraspiranter. Lenke blir delt i facebookgruppa.

kl. 19:30 - 21:00

Prinsipper for jobb i snøprofilen og noen oppgaver med gjenkjenning og klassifisering av snø og kornformer. Ca 1,5 timer med innlagte pauser og litt tid til spørsmål.

Lørdag 6. mars fra kl 08 - 14.

Tur gruppevis ut i snøen på noen trygge plasser for å samle snødekkeinformasjon. Her ønsker Andreas at de ulike gruppene følger vedlagt mal for hvordan de samler inn informasjon. Ved at de dokumenterer valg av sted for snøprofil, tar bilder av alle kornformene til de ulike lagene de finner på rasterplata og at de filmer evnt tester osv. Vi sender ut eget mal for dokumentasjon til deltakerne.

Det fungerer fint å ta bilder gjennom lupe eller bare prøve å få et skarpt bilde på rasterplata av ulike snøkrystaller. Så kan man klippe bildet etterpå og legge det ved presentasjonen. Dette for at det skal være lettere å diskutere hva vi fant og hvordan vi vurderte de ulike lagene og evnt stabilitet opp mot skredproblem. Denne infoen legger vi inn i malen og bruker tid etter tur på dette i de 3 gruppene. Slik at dette går smertefritt og uten for mye digitalt tull som bare skaper frustrasjon og gir dårlig læringsutbytte.

Søndag 7. mars fra kl 09. - 15.

De ulike gruppene presenterer hva de fant og hvordan vi vurderte det. Så har vi presentasjonen deres å diskutere rundt.

 

Literatur

Alle bør lese gjennom faktarkene som snøomvandling, skredvær, og SSU-Systematisk snødekkeundersøkelse, som ligger på varsom snøskredskolen her https://www.varsom.no/til-nedlasting/faktaark/.

Her ligger også felthåndboka til nedlasting om de ønsker å ha med på tur ut i snøen. Samt masse annet for de som er interesserte https://www.varsom.no/til-nedlasting/

 

Påmelding

Det er mange interesserte og altfor få plasser på snødekkeworkshopen. Pga av koronarestriksjonene har vi kun ni plasser. I utgangspunkt er snødekkeworkshopen et gratis faglig tilbud til aktive instruktører og aspiranter i DNT Fjellsport Troms. Frivillig engasjement i skredgruppa og DNT vil også vektlegges i vurderingen. Skredkomitéen prøver å fordele plassene så rettferdig som mulig, og trenger i denne sammenheng en liten oversikt over hvor aktivt instruktørene og aspirantene bidrar inn i miljøet. Dersom noen stiller likt blir det en skjønnsmessig vurdering. Kriteriene i prioritert rekkefølge er:

1. Aktive instruktører og aspiranter som også engasjerer seg frivillig (f.eks. utviklingsarbeid, skredvettdag, leder turer, organisere workshoper, bidra inn i søknader, komité arbeid osv.), 
2. Aktive instruktører 
3. Aktive aspiranter
4. Evtl andre som bidrar inn i miljøet

Lenke til søknadsskjema  

Har du oversikt over hvor mye du bidrar som instruktør, aspirant og frivillig tar dette kun 5 - 10 min.

Søknadsfrist søndag 21. februar

Kontaktinformasjon: