Skredworkshop for turleder

Kurs

Fra dato
20. mars kl. 08:00
Til dato
21. mars kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Skredworkshop
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

--- Denne skredworkshoppen er rettet til (vinter)turleder fra DNT / DNT Fjellsport Troms --- 

En skredworkshop er ikke en skredkurs, men en mulighet for å jobbe i gruppe for å ta gode valg og gode skredvurderinger når man er på topptur. Det som er artig at vi kan jobbe med ulike tema avhengig av gruppens ønske og ferdigheter. Kort om rammene: Vi skal være 2 dager på tur i nærtområde av Tromsø (Kvaløya/Ringvassøya/Malangen eller Tromsø fastland) i grupper a la 5 (4 deltaker og en instruktør). Instruktøren sitt rolle er ikke å kjøre et kursporgram, men å være et ressursperson for de forksjellige tema man vil gå gjennom i løpet av turen. Det forventes aktiv deltakelse fra alle involverte. Vi skal går med topptur/randonee ski, så deltaker forventes å ha utstyr og skiferdigheter som er tilstrekkelig. 

Målet med workshoppen: 

  • Oppfriske gammel skredkunnskap
  • Fordype kunnskap om snøskred 
  • Dele erfaringer og gode rutiner for å vurdere skredfare 

For å kunne tematisk tilpasse workshoppen så godt som mulig, ønsker vi oss at de som melder seg på, sender oss en liten mail til edda.rainer@gmail.com med hva dere har lyst på å lære. Gjerne kom med så mange temaer som dere har lyst til, selv om vi ikke rekker alt, har vi i alle fall en god overblikk på hva vi skal prioritere.

OBS! De turleder som har turer i løpet av vinteren vil ha prioritet for å delta på workshopen dersom workshopen blir fulltegnet. Totalt antall plasser er 8. 

Påmelding: Selv om det står "Det er ingen ledige plasser" stemmer det ikke: Meld deg på ventelista, så vil deltakelse bli bekreftet etter påmeldingsfristen.

Pris: Gratis, sponset av midler fra Troms fylkeskommune!

NB! Gjør oppmerksom på at etter tildeling og bekreftelse på deltakelse er påmeldingen bindende og vanlige regler for avbestilling og refusjon gjelder selv om kurset i utgangspunktet er gratis. Ved «ubrukt» plass som andre hadde kunnet benytte seg av må du betale full deltakeravgift på kroner 2000.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sofia Henriksson
  • Edda Marie Rainer