Farvel til sola fra Store Blåmann (Endret til Sørtinden og ny dato).

Fellestur

Dato
21. november kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Turen er endret til Sørtinden ved Tromvik. Turen går søndag og ikke lørdag, som opprinnelig planlagt!

Nok en gang setter mørketida inn, og nok en gang ønsker vi å si farvel til sola fra Kvaløyas høyeste fjell, Store Blåmann.

Så sant ikke Covid-19 setter ny stopp for våre aktiviteter vil vi ta dere med opp til Store Blåmann denne dagen. Turen starter ved foten av fjellet (hovedstien) ved Kaldfjorden. Vi følger den merkede stien hele veien til toppen.

Vi må påregne både litt snø og is slik at isøks og stegjern må medbringes (brodder til bybruk er dessverre ikke nok). Kanskje vil det også være nødvendig med skredsøker, spade og søkestang (beskjed om dette gis før turdagen), men skulle snøforholdene virke utrygge med hensyn på skred vil vi foreslå et annet fjell som plan B til de påmeldte. Isøks og stegjern kan leies fra turlagskontoret (kontakt turleder dersom dette er aktuelt). Det forutsettes at deltakerne har tidligere erfaring med bruk av isøks og stegjern.

Turen er i utgangspunktet satt opp lørdag 21. november, men skulle været viser seg å være best på søndag 22. nov, så vil vi foreslå å flytte turen til denne dagen, så hold gjerne søndagen åpen.

Planlagt start klokka 08:00 fra parkeringa ved foten av Store Blåmann. Detaljer vedrørende transport må vi ta med den enkelte deltaker i forkant av turen slik at vi unngår spredning av smitte ved transporten. Reisetidspunkt fra byen blir ca 07:30.

Ytterligere info meddeles deltakerne i forkant av turen, men ta gjerne kontakt med turleder for å diskutere utstyr og egenerfaring før påmelding.

Generelt om smittevern:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.
Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan-Odd Norø
  • Harald Faste Aas