Avlyst Grunnkurs skred, nordisk stil. (Fjellski)

Kurs

Fra dato
26. februar kl. 09:00
Til dato
28. februar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Topptur, Fjellski
Arrangører
DNT fjellsport Troms, DNT fjellsport , Troms Turlag
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Kurset er avlyst og vi jobber med å finne nye datoer seinere i vinter, slik at vi får satt opp kurset igjen.

NB! Vi har fått tilbakemeldinger om at betalingsløsningen er nede. Får du ikke til å gjennomføre påmeldingen og vil sikre deg plass kan du sende e-post til mia.kulseng@dnt.no, så får du hjelp til registrering. Merk deg at da må deltakeravgiften overføres til kontoen til DNT fjellsport Troms og deltakelsen din er ikke bekreftet før den er betalt. Send fullt navn, telefonnummer og eventuelt medlemsnummer på e-post, så får du svar med betalingsinformasjon. 

Kursbeskrivelse:

De fleste områder i Troms (og Norge) har terreng der man behøver å vite noe om snøskred for å ferdes trygt i vinterfjellet. Dette er et skredkurs for deg som ikke bare går toppturer med randoneeski, men som beveger deg ute i vinterfjellet også med fjellski eller ande fremkomstmidler og behøver å vurdere snøskredfare på din vei. 

Kurset går over 2,5 dag, med start fredag kveld. Vi møtes for en teoriøkt og introduksjon fredag 26. februar klokken 18.30. Nærmere beskjed om oppmøtested vil komme. Lørdag og søndag er vi ute på tur hele dagen. Turområde blir bestemt ut i fra vær og vind på fredag, men vil fortrinnsvis bli innenfor en times kjøring fra Tromsø.

Krav til deltakelse er at du har fjellskiutstyr med smøring eller feller, snøskredutstyr som sekk, spade, søkestang og sender/mottaker. Gjerne også et speilkompass. Kart over aktuelt område kan vi enten skrive ut eller kopiere. Nærmere beskjed kommer.

Det er foreløpig plass til 8 deltakere på kurset.

Hovedtema for kursdagene vil være:

  • Å kjenne igjen skredfare gjennom kjennskap til vær, snøforhold, terreng og menneskelige faktorer.
  • Håndtere skredfare gjennom veivalg og adferd.
  • Utføre kameratredning dersom uhellet er ute.
  • Kjenne til å kunne bruke et snøskredvarsel.

Aktuell litteratur:

  • Christer Lundberg Nes (2018) Skikompis - snøskred og trygg ferdsel.
  • www.varsom.no + snøskredskolen for friluftsliv

Kursleder og instruktør er Cecilie Harr Moen (Tlf: 90104643) og Johnny Kvistad

 

Kontaktinformasjon: