Lille Blåmann / Botnfjellet

Fellestur

Dato
14. februar kl. 09:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Nå er det endelig kommet litt snø, så NÅ kan du melde deg på! Vi satse på søndag 14. februar blir en bra turdag.
Viktig: Per 01.02.2021 gjelder at vi kun kan ta med deltakere bosatt i Tromsø kommune, grunnet nye smittevernregler fra DNT.

Bli med på felletur til Lille Blåmann, eller egentlig Botnfjellet (844 moh) dersom vi skal tro Startens Kartverk. Kanskje velger vi å besøke selve Litje Blåmannen (960 moh) også dersom vi har bra vær og god tid. Turen er relativt enkel og egner seg derfor godt som en introduksjonstur dersom du enten er ny i byen, eller ikke er så veldig vant med toppturer enda. Du må likevel ha stått litt på ski før da det forventes alminnelige skiferdigheter (nedoverkjøring) av deg som deltaker.

Turen starter på parkeringa i Håkøybotn, og vi går oppover via "linken" (Avinor sitt antenneanlegg), før vi bikker over kanten mot toppen. Her kan vi nyte en vidtfavnende utsikt før vi begynner nedkjøringen. Vi satser på å kjøre ryggen mot sør/sørøst, for så å dreie ned mot skiløypa i Finnheia mens vi nyter den urørte naturen. Dette er den flotteste nedkjøringa med jevnt fall og masse flott utsikt hele veien ned. Vi følger skiløypa fra Finnheia tilbake til parkeringa.

Turen er som nevnt relativt enkel, og vi stresser ikke tempoet på denne turen. Du må likevel være i grei form til å stige de ca 800 høydemetrene til toppen.

Skredpakke (spade, skredsøker og søkestang) er obligatorisk utstyr på denne turen. Ellers tar du med deg det du trenger av mat og klær. Noen ganger kan det være kald og sur vind på toppen, og da er det greit å kunne ta på seg litt ekstra.

Generelt om smittevern:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Harald Faste Aas
  • Caroline Haug