Vinterrangling

Fellestur

Fra dato
13. mars kl. 08:00
Til dato
14. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Alpinklatring, Rangling
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vinterrangling (Avlyst på grunn av smittesituasjon)

Hvis du trives blant bratte fjell, men mangler kronen på verket fordi den krever tau og sikring, kan dette være noe for deg! Vi satser på et turmål på Kvaløyas alpine vestkant. Turen vil innebære 1-3 taulengder med lett klatring og muligens kreve rappell. Nøyaktig hvilken topp og rute vi går, vil avhenge sterkt av snø-, is- og værforholdene, så det blir avgjort når dagen kommer. Det skal være spenstig, men sikkert - og overkommelig for deg som ikke har prøvd alpin vinterklatring før. 

Antall deltagere: Maks 6 stykker

Krav til deltagere: Erfaring med klatring (grunnleggende forståelse av metoder og bruk av utstyr) og turer om vinteren. Normal god form.  Alle vil måtte bære felles utstyr. Fylt 18 år. 

 Krav til utstyr: Hjelm, klatresele, taubrems, 3 x skrukarabiner, 1 x 120 slynge, 1 x klemknuteslynge, hodelykt med ekstra batteri, 2 x isøkser, stegjern, spade, søkestang og skredsøker. I tillegg kommer egnede klær og skotøy, mat og drikke. Ski om vi velger et turmål der anmarsj krever det. 

Andre opplysninger: Alle deltagere må deles om utgiftene til kjøring. I tillegg må enkelte stille med bil. Vi velger den dagen av 13. og 14. mars med best værmelding.  

Påmelding: Fra og med mandag 8. mars. Ring Ole Jacob på 93467830 (SMS godtas ikke).

 

NB! I en tidsavgrenset periode er det kun anledning til deltagelse for personer bosatt i nedslagsfeltet/medlemskommunene til Troms Turlag.

PÅMELDING: Grunnet situasjonen må alle være påmeldt for å kunne delta.


KORONA: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Husk også at i disse tider er det ikke anbefalt å dele på mat og drikke. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Vinterrangling

Vinterrangling (Avlyst på grunn av smittesituasjon) Hvis du trives blant bratte fjell, men mangler kronen på verket fordi den krever tau og sikring, kan dette være noe for deg! Vi satser ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Stein Tronstad
  • Ole Jacob Skou Nilsen