Avlyst "Førstehjelp utenfor allfarvei"

Kurs

Fra dato
19. november kl. 17:00
Til dato
22. november kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Røde Kors avlyser kurset pga Corona-situasjonen !

Til turledere og medlemmer i FSG/TT og Dnt:

Vi håper at vi i år, avhengig av den spesielle situasjonen i år, kan si at:

For 13. gang på rad arrangerer Fjellsportgruppa førstehjelpskurset «Førstehjelp utenfor allfarvei» sammen med Tromsø Røde Kors. Dette kurset er utviklet sammen med både Røde Kors, helsepersonell på UNN og TT. Dette kurset er unikt i DNT-systemet. Vi avholder kurset på Trollvassbu fra fredag ettermiddag til søndag, men torsdagen er vi på Røde Kors huset i Tromsø.

Kurset lærer oss å takle uhell langt vekk fra folk: Det er ingen mobildekning, det er kaldt og vinteren er her… Hvordan kan du hjelpe din turvenn når uhellet er ute? Eller hva ønsker du dine turvenner skal kunne dersom det er du som har uhell? Hvordan klare seg med det man har i sekken og hva bør egentlig være med i den? Hva slags uhell og skader kan man få ute på tur? Kurset fokuserer mye på det å ta vare på pasienten(e) under vanskelige forhold. Fokus blir også på ledelse og organisering av 1. hjelps arbeidet både når det er flere skadede og flere som kan hjelpe til.

Kurset blir fra torsdag 19. til søndag 22. november. Torsdag ettermiddag (17 -20) er vi inne på Røde Kors huset, Mellomveien, Tromsø. Fredagen etter arbeid kjører vi ut til Snarbyeidet. Derfra ski- eller fottur til Trollvassbu, ca 5 km. Program hele helga. Mye praktiske øvelser ute. Tilsammen ca. 23 - 25 timer.

Kurspris: 500,- Betaling ved påmelding via denne nettsiden. Mat og reise kommer i tillegg. Troms Turlag spanderer overnatting på hytta.

Kurset er åpent for alle medlemmer i DNT.
Spesielt oppfordres de som er eller vil bli turledere til å ta kurset.
Aktive turledere kan få kostnadene refundert, kontakt styret i din gruppe.
Kursleder fra Tromsø Røde Kors.

NB! Vi regner med at kurset blir avholdt med de restriksjoner (bla færre deltakere) som vi følger. Men til sist er det Røde Kors  i sammarbeid med Kommuneoverlegen som eventuell avlyser arrangementet. 

Deltakerbegrensning.
Mer detaljert info blir sendt til de påmeldte når det nærmere seg ... .

Kontaktperson

Geir Bye
ge-by@online.no
99245602

 

 

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Geir Bye