Tinderangling. Zapffetoppen - Store Blåmannen

Fellestur

Fra dato
12. september kl. 08:00
Til dato
13. september
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Tinderangling, Fjellklatring
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

TUREN ER FULLBOOKET

Trekkes du mot spissere tinder enn de du kan nå selv? Hvis du trives blant bratte fjell, men mangler kronen på verket fordi den krever tau og sikring, kan dette være en tur å starte med! Vi satser på å gå siste del av ersfjordtraversen på Kvaløya, nærmere bestemt fra Zapffetoppen til Store Blåmannen. Turen er en lang dagstur som innebærer eksponert klyving, ca. 4 taulengder med lett klatring (maks grad 4) og muligens rapell. Det skal være spenstig, men sikkert - og overkommelig for deg som ikke har mye erfaring med tinderangling fra før.

Mer info? Se https://www.tromsoklatresenter.no/forere/ersfjordtraversen under 4. etappe. 

Krav til deltagere: Erfaring med klatring eller Brattkort. God fysisk form. Alle deltagerne må regne med å måtte bære et 60-meter tau. Må være fylt 18 år.

Nødvendig utstyr: Hjelm, klatresele, taubrems, 3 stk. skrukarabiner, 1 stk. 120 slynge, klemknuteslynge. I tillegg kommer hodelykt (til nødbruk), egnede klær og skotøy (svasko er ikke nødvendig), mat og drikke. 

Antall deltagere: maks 4

Andre opplysninger: Alle deltagere må deles om utgiftene til kjøring. I tillegg må enkelte stille med bil. Vi velger den dagen av 12. og 13. september med best værmelding.  

Påmelding: Fra og med mandag 7. september. Ring Ole Jacob (93467830). SMS godtas ikke. 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ole Jacob Skou Nilsen
  • Stein Tronstad