Kitekurs med DNT ung Troms

Kurs

Fra dato
6. mars kl. 18:00
Til dato
8. mars
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Kitekurs, Aktivitet Skitur, Kiting, Kite
Arrangør
DNT ung Troms
Dette arrangementet er over!

Lyst til å prøve kiting? Bli med på kitekurs med DNT ung Troms da vel! Helgen 6.-8. mars kjører vi kitekurs. Tromsø kiteklubb stiller med instruktør og DNT Troms stiller med turleder. 

Kiting er en spennende og allsidig sport som går ut på å bruke en stor drage (kite) som drivkraft for å komme seg fremover. På snø kiter man med ski eller snowboard.

Vi prøver å få til samkjøring på kurset. Kommenter i påmeldingen dersom du har tilgang på bil. 

NB! *Aktive medlemmer av DNT har førsteprioritet på denne turen*
Det vil si at alle melder seg på venteliste. Aktive DNT ung-medlemmer vil få e-post med kontonummer for innbetaling av deltakeravgiften, og få bekreftet plassen så snart denne er betalt. Nye eller ikke-medlemmer vil få tilbud om plass etter 15. februar.

Alder: Nedre aldersgrense på kurset er 14 år. Om du er mellom 14 og 16 år må du ha med deg en foresatt gjennom hele kurset som har ansvaret for deg. Om du er mellom 16 og 18 år, må du ha med skriftlig tillatelse fra en foresatt for å få delta. Øvre aldersgrense på kurset er 26 år.

Alle deltakere må ha gyldig forsikring. Krav til deltaker:

Vær obs på at kurssted bestemmes etter vind og vær. Du bør være i såpass god fysisk form at du kan gå en liten topptur, eksempelvis til Finnlandsfjellet, med sekk på ryggen. 

Det er viktig at deltakere klarer å ta vare på seg selv i kalde omgivelser. Kiting er en utendørsaktivitet hvor vinden brukes, dette betyr at kursene er veldig væravhengig. Det kan hende at kurset vil foregå på fjellet og deltakere må kunne gå på ski med feller, splitboard eller truger med ryggsekk med kiteutstyr. Deltakere må også kunne kjøre ned fra fjellet uten behov for assistanse. Første dag ved kitekurset skal det signeres på egenerklæring før kitekurset begynner.

Plan for helgen: 

Fredag 

Teori fra klokken 18.00-20.00.

  • Helgens agenda
  • Gjennomgang av utstyr
  • Teori (vind og styring av kite)
  • Sikkerhet

Ta med penn og papir til teorikvelden om dere ønsker å notere. Vi anbefaler at dere ser gjennom kurskompendiet i forkant av teorigjennomgangen.

Lørdag 

Praktisk gjennomføring av kurset. Tidspunkt og møtested avtales dagen før (avhengig av været).

Søndag 

Praktisk gjennomføring av kurset. Tidspunkt og møtested avtales dagen før (avhengig av været).

 

Praktisk info:

Ski og fottøy 

Kiting kan gjøres med rando- og telemarkski og snowboard. På kurs anbefaler vi ski. Det kan hende at vi må gå ett stykke til treningsområdet, alt etter hvor vi finner vind. Det bør tas med skifeller hvis du har eller låne et par truger.

Klær 

Vi blir å være ute hele dagen både lørdag og søndag. Vi spiser lunsj ute, derfor må du ha med deg et ekstra sett med varme klær og helst en ekstra varm jakke til å ta utenpå når vi står stille eller tar pauser. En jervenduk eller liknende kan være smart, samt tørt skift om det skulle bli vått. Det er obligatorisk for deltakerne å bruke hjelm, og denne må du stille med selv. Om du har ryggskinne, kan den også brukes. Klubben låner ut knebeskyttere.

Mat 

Ta med deg en solid matpakke og varm drikke på termos samt ekstra drikkeflaske, men husk at kald drikke kan fryse dersom det er kaldt ute.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marte Raknerud Hoel