Nonstinden Sommerski

Fellestur

Dato
13. juni kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Alpin, Aktivitet Topptur, Lang
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)

Denne turen krever sin mann eller kvinne. Den er ca 22 km t/r og vi må regne med å være 8-10 timer på tur. Den er lang og det er en god time hver vei med skibæring som krever sitt om det er varmt i været. Det kan være en fin sesongavslutning. Turen starter på Breivikeidet ved boligfelt Lillemoen. I starten blir det skibæring på turen mot Breidalen. Mest lett terreng, men det er best å gå med gode vanntette joggesko/tursko. Vi holder oss på vestsiden av Breidalselva. Innover Breidalen er det slak stigning og vi treffer nok på snøføre på ca 300-350 moh og kan skifte til ski. Et parti opp mot Skavlen er litt bratt og en pause her kan passe. Fra Skavlen følges kote 550-600 mot Nonstinden noen km. Når en nærmer seg stedet for nomalruta opp på Nonstinden fra Nonsbusiden kan en velge å boote opp på bare rygger eller gå på snødekke. Det er er et brattere parti i starten. Videre opp legges kursen mot et punkt på topptyggen som ligger 700-800 sør for toppen. På ca 950 moh legges kurs mot toppen. Det er skavler mot øst og nord. Vi må holde avstand til kanten. Utsikten her oppe er det lite å si på! Selv i juni kan det være store snømengder på toppen og det er ikke sikkert toppvarden vises. Om været er bra blir det et lengre opphold på toppen. Kanskje grillvær?

Turen ned på ski kan bli svært flott på fin vårsnø. Vi må kanskje glide ski litt om snøen er våt. Når vi er nede på ca 600 moh skal vi gli mest mulig tilbake mot Skavlen og Breidalen. Sannsynligvis trenger vi ikke sette på feller igjen. Når snøen tar slutt venter skibæring mot bilen. Men etter en lang fin vårskitur er en nok mett av flotte turopplevelser når en kommer til parkeringen.

Nonstinden Sommerski

Denne turen krever sin mann eller kvinne. Den er ca 22 km t/r og vi må regne med å være 8-10 timer på tur. Den er lang og det er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Nils Chr. Fareth