Vinterrangling

Fellestur

Fra dato
22. februar kl. 08:00
Til dato
23. februar
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Tinderangling, Overnatting
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Hvis du trives blant bratte fjell, men mangler kronen på verket fordi den krever tau og sikring, kan dette være noe for deg! Vi satser på to innholdsrike dager på Kvaløyas alpine vestkant med overnatting på Hollenderhytta. Hytta ligger ved foten av Hollenderane på ca. 700 moh. Vi tar oss ditt fra Vågbotn i Grøtfjorden. Det innebærer en tur på ca. 2 timer i terreng som enkelte plasser er over 30 grader. Om vi går på ski eller beina opp til hytta, avgjøres når dagene nærmer seg.

I løpet av helga vil vi gjennomgå noen grunnleggende metoder og se oss ut en eller to luftige topper. Vi tenker snøbakketurer som kan krones med 1-3 taulengder lett klatring til et alpint høydepunkt - alternativt en liten eggtravers. Turen(e) vil fort innebære rappeller på returen. Forrige gang turen ble gjennomført, besøkte vi Zapffe-toppen. 

Nøyaktig hvilken topp og rute vi går, vil avhenge sterkt av snø-, is- og værforholdene, så det blir avgjort når dagene kommer. Dette kan også bety at vi må finne et annet utgangspunkt enn Hollenderhytta. Turen vil i så fall bli omgjort til en dagstur. Uansett, det skal være spenstig, men sikkert - og overkommelig for deg som ikke har prøvd alpin vinterklatring før. 

Antall deltagere: Maks 6 stykker

Krav til deltagere: Erfaring med klatring (grunnleggende forståelse av metoder og bruk av utstyr) og turer om vinteren. Normal god form. Alle vil måtte bære felles utstyr. Enkelte må stille med bil. Overnatter vi på hytta må alle betale 100 kr. for det (50 kr for medlemmer av klatrekluben). Aldersgrense 18 år. 

Krav til utstyr: Hjelm, klatresele, taubrems, 3 x skrukarabiner, 1 x 120 slynge, 1 x klemknuteslynge, hodelykt med ekstra batteri, 2 x isøkser, stegjern, spade, søkestang, skredsøker og skiutstyr hvis aktuelt. I tillegg kommer sovepose og nødvendig utstyr for å være ute i to dager. Mat og enkelte småting koordinerer vi i lag.    

Påmelding: Fra og med mandag 17. februar. Ring Ole Jacob på 93467830 (SMS godtas ikke).

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ole Jacob Skou Nilsen
  • Stein Tronstad