Svarte natta

Fellestur

Dato
19. desember 2019 kl. 20:00 - 23:59
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Hvem sier at man trenger sol for å dra på topptur? På en av årets mørkeste dager samler vi de som er lei av julemaset til en kveldstopptur med medbrakt sol. 

Turmål blir bestemt i siste liten, men det blir i nærområdet et sted og i enkelt eller utfordrende skredterreng(dvs. rundt 30 grader, les mer om skredterreng på varspm.no). Tempoet blir akkurat passe raskt og nedkjøringen blir ikke brattere enn at de fleste kan være med. Vi skal ha tid til å se på både stjerner og nordlys, men vi vil også ha litt god puddersprut på vei ned.

I utgangspunktet er ikke topptur på natta så veldig annerledes enn en vanlig topptur, men mørket gir oss litt mindre oversikt over det som er rundt oss. Vi går derfor kjente turer hvor vi er sikre på å ha stabile forhold. I tillegg er det viktig å ha god disiplin i gruppa, slik at ingen blir bort for hverandre. Så lenge lyktene er på er det lett å se hverandre, men spesielt på vei ned kan for eksempelet et fall sørge for at lykta tar kvelden og man står(eller ligger) alene i mørket. Med et fornuftig tempo og kjøremønster så har vi oversikt over alle og ingen må stå igjen i mørket. 

Utstyr:

  • Ski(rando/tele/spiltboard)
  • Normalt toppturutstyr, inkludert spade, søkestand og skredsøker
  • Varm jakke
  • Hjelm (anbefalt, ikke et krav)
  • Kraftig hodelykt(med ekstra batteri eller liten backup-lykt). Bør være 1000 lumen eller mer. 

 

 

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Håvard Lium