Workshop hopp og dropp - 2 kvelder og 1 dag

Kurs

Dato
15. januar kl. 18:00 - 21:00
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Skikurs, Topptur, Skihopp
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du og blitt imponert av skifilmene, kor de tøffeste gutta og jentene gjør dropp fra høye klipper, hopper lett og elegant fra utspring og suser videre? Og kanskje du er den som skrenser ned samme fjellside, bremser opp og svingerutenom selv små hindringer? Nå kan det bli DIN tur til å imponere!

Dette er en workshop, alså må alle bidra til å utvikle hverandre. Nå høres det ut som du må kunne litt før du kommer på workshoppen. Men det trenger du ikke. Noen kan ingenting og andre har kanskje hoppet litt. Men man utvikler seg fort, når man først tørr å begynne å satse. Og videre fortelle venner og vilt fremmede hva de gjør bra og hvor de har noe å hente. Dermed lærer man enda mer. Workshopen passer for lekne toppturister som til nå har unngått luft under skia. Den passer også for deg som har hoppe litt før, men som har lyst til å utvikle deg et hakk til.

Mål for denne workshopen er:

  • Øke psyken
  • Øve sats
  • Gode landinger
  • Vurdere hva som gjør et "element" bra og hva man bør styre unna.
  • Øve opp evnen til å se og bruke elementer i terrenget.
  • Ha det enda mer moro på ski

Workshopen legger opp til en til to hverdagskvelder, der vi i en LITEN bakke overvinner hoppskrekk og øver sats. Størrelsen på hoppene øker etter hvert som man gjør framskritt. Har du hoppet litt tidligere, så vil du få hjelp til å utvikle deg videre og til å gutse enda mer i hoppinga di. Vi avslutter med en helgedag der vi prøver oss på det vi finner av egnede hopp og dropp i terrenget.

Fordelen med workshop som metode, er at alle skal få instruksjon og veilending på det nivået de er på og få de innspill de trenger for å komme seg litt videre. Det er også en fin anelding for andre å dele sine tips og triks, og lære av hverandre. På workshoppen i fjor lærte endel av deltakerne seg å jibbe, fordi deltakere som kunne litt lærte dette videre til andre.

Vidar Eggimann er vår mann på denne workshopen. Han er skiinstruktør i telemark, tidligere norgesmester i skitrehopping og har lært minst en å bli god på dropp og hopp.

 

Tid og sted for hverdagskvelder: Onsdag 15. januar og onsdag 22. januar i skateparken ved Tromsø maritime skole og Bakolsen.

Tid og sted for hel dag: Lørdag i februar kl 900 - 1600 på passende fjell.

Du må ha alminnelig skiferdigheter, toppturutstyr og hjelm. Når vi skal ut i fjellet må du også ha spade, søkestang og S/M.

Workshop hopp og dropp - 2 kvelder og 1 dag

Har du og blitt imponert av skifilmene, kor de tøffeste gutta og jentene gjør dropp fra høye klipper, hopper lett og elegant fra utspring og suser videre? Og kanskje du ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Vidar Eggimann