Avlyst Snødekkeworkshop for NF skredinstruktører

Arrangement

Fra dato
13. mars kl. 18:00
Til dato
15. mars kl. 18:00
Passer for
Alle
Turtyper
Arrangement, , Workshop
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Dette er en workshop rundt snøkjennskap for NF-skredinstruktører og aspiranter. Hovedmålsettingen er å øke kunnskapen og forståelsen rundt omvandlingsprosesser i snødekket, og dannelsen av ulike skredproblem.

Skredgruppa har leid inn Tindevergleder og snøskredvarsler Andreas Haslestad. 

Formål: Overordnet mål er å øke kompetanse på snø- og snøkjennskap, med fokus på snøomvandlingsprosesser, lagdeling og dannelse av svake lag. Ved bruk av prossesstenkning og systematisk snødekkeundersøkelse skal deltakerne bli bedre i stand til å vurdere snødekkets stabilitet og hvordan man bør forholde seg til ulike skredproblem.

Sted: Nærheten til Tromsø. Deltakere kan da bo hjemme samt at man kan variere hvor man reiser avhengig av forhold.

Krav til forkunnskaper:

Det er et absolutt krav at deltakerne innehar grunnleggende kunnskaper om snø og snødekke tilsvarende NF skredinstruktører eller NF aspirant-nivå. I tillegg bør deltakere være kjent med følgende før kursstart:

  • Være kjent med varsom, regobs og snøskredvarslene.
  • Kjenne hovedklassene for klassifisering av snø på bakken
  • Kunne tegne og forstå en snøprofil

Det er begrenset antall plasser og workshopen er fortrinnsvis til aktive skredinstruktører og aspiranter av DNT Fjellsport Troms.

Medlemmer kan få 1000 kroner tilbakebetalt hvis de holder to dugnadsturer for FSG, som å for eksempel være turleder på bratte dager. For å få tilbakebetaling sender man epost til turlagskontoret med hvilke turer man har holdt pluss at man referer til denne workshopen.

OBS! Interne deltakere fra DNT Fjellsport Troms prioriteres. 

Kontaktinformasjon: