Teltbasert skredworkshop i Lyngen

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 17:00
Til dato
8. mars kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telt, Topptur, Ski, Skred, Workshop, Lyngen
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Har du lyst på masse bra skikjøring og en helg med mye fokus på skredvurdering i små grupper? Bli med på vår teltbaserte skredworkshop i Lyngen. 

Vi lager oss en basecamp i verdens vakreste skieldorado for å finne god snø, bra skikjøring og for å utvikle skredkunnskaper.

Hovedtema denne helga blir vurdering av snø (les mer her) og systematisk snødekkeundersøkelse SSU (les mer her), men det blir også mulighet for å gjennomgå andre tema.

 

Målgruppe 

Dette er den perfekte workshopen for deg som vil lære mer om skredvurderinger ved å diskutere og dele erfaringer med andre, både før, under og etter tur. I tillegg vil du få erfaring med telting vinterstid, og hvordan kombinere lengre turer med topptur.

 

Hva er en skredworkshop?

Grunnkurs skred gir deg en innføring i skredvurdering, men ønsker du å lære mer må du ut og gjøre deg egne erfaringer og vurderinger.

En skredworkshop handler om skredvurdering, erfaringsutveksling og bevisstgjøring. Deltakerne får selv ansvar for å planlegge og gjennomføre turer, men en veileder sikrer at det skjer i trygge former og at deltakerne blir bevisst på sine vurderinger og skredkunnskaper.

En skredworkshop er en naturlig videreutdanning for alle som har gått grunnkurs og vil lære mer om skred, men er også en helg med utrolig mye bra skikjøring. Det blir spennende toppturer hver dag og kveldene går med til turplanlegging, god mat, hygge og alt annet som er med på å gjøre en skihelg så bra som mulig!

 

Program

Fredag 6. mars
Oppmøte på parkeringen klokka 17.00. For de som ikke rekker å komme seg til Lyngen innen da, vil det være mulighet for å ankomme senere. Vi slår opp camp og forbereder oss til neste dag. Turplanlegging og middag før sengetid.

Lørdag 7. mars
Vi gjennomfører planlagt tur fra kvelden i forveien, og jobber med tema underveis. På kvelden samles vi for en prat om dagens erfaringer, og planlegger neste dags aktiviteter.

Søndag 8. mars
Skitur som planlagt på lørdagskvelden, også med fokus på tema i løpet av dagen. Vi planlegger å være tilbake på parkeringen til klokka 17 på søndagen, men det blir mulighet for å være tilbake tidligere for de som har behov for det.

 

Pakkeliste

 • Sovepose for vinter (anbefalt comfort limit -10, bruk gjerne to soveposer sammen for at det skal være varmt nok)
 • Liggeunderlag til vinterbruk
 • Kopp, spork, kniv/multitool, skål/tallerk, vannflaske, termos
 • Toppturutstyr
 • Skredutstyr: Spade, søkestang, sender/mottaker
 • Varme klær (husk å ta med ekstra mye varme klær – det kan bli veldig kaldt!)
 • Dunjakke
 • Campsko/duntøfler
 • Kart over Lyngen
 • Tannbørste og personlige hygienesaker
 • Solkrem
 • Solbriller
 • Bensin-primus inkl. gryter og nødvendige redskaper + bensin (ca. 2,5 dl per person per dag)
 • Telt for vintercamping (hvis du ikke har telt kan det være mulig å låne, eller bli med i et annet telt-lag)
 • Mat

Ta gjerne med om du har:

 • Pulk
 • Kompass med klinometer
 • GPS
 • Klokke


Det er ikke nødvendig at alle har med eget telt og primus, men man må da avtale teltlag sammen med andre deltakere. Mangler du utstyr er det også mulig å låne litt av turlagskontoret, eller leie på Tromsø Outdoor (DNT rabatt). Gi beskjed hvilket utstyr du mangler, så vi kan hjelpe til.

Man må selv stå for all mat i løpet av helga. Det anbefales å planlegge middag sammen i teltlaga. Til middag er det lurt å ha mat som er enkel å tilberede i teltet og på primusen.

 

Sted

Vi finner oss en fin utrafikert spot på Lyngenhalvøya. Nærmere informasjon kommer etterhvert, men campsted kan også flyttes på kort varsel om forholdene tilsier det. 

 

Krav til deltagere 

Både erfarne og ferske «toppturister» er velkomne, kravet er at du har gått grunnkurs skred eller har en del erfaring med ferdsel i bratt terreng og skredvurderinger. Det er en stor fordel om du har erfaring med telting, gjerne også om vinteren, og at du har kontroll på primusfyring og matlaging utendørs.

 

Minsteantall deltakere er 8 stk. Maks 15 deltakere og kun 4-5 deltakere per turgruppe og veileder/instruktør.

 

Pris

2100,- for medlemmer

2500,- for ikke-medlemer

1700,- for studenter

Prisen inkluderer turer med instruktør hver dag. 

Studentpris:Ta kontakt med kursleder for å få tilsendt rabattkode som du kan legge inn når du melder deg på og betaler.

 

Påmelding

Merk at påmeldingen ikke er gjeldende før du har betalt deltakeravgiften.

 

Instruktører

Kursleder/instruktør: Linda Haaland

Instruktører: Karin Eknor og Tim Dassler

Kontaktinformasjon: