Rekrutteringstur til Klatrehytta og Styrmannstind

Fellestur

Fra dato
19. oktober 2019 kl. 13:00
Til dato
20. oktober 2019 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

DNT-fjellsport Troms arrangerer denne rekrutteringsturen for deg som ønsker å bli bedre kjent med oss. Vi legger opp til en tur med litt roligere tempo og hyggelig sosialisering på klatrehytta, og en fin topptur på Styrmannstind - med sin fantastiske utsikt - dagen etter. Snøforhold kan gjøre det aktuelt å prøve ut isøks og stegjern, men det gis i så fall en innføring om det er behov. 

Om turen:
Turen er en overnattingstur, og vi sover på Klatrehytta som ligger på Kvaløya. Vi drar lørdag formiddag og er nede igjen søndag ettermiddag. Vi kjører til Grøtfjorden lørdag ettermiddag, parkerer bilene, går fra bunnen av Grøtfjorden langs stien som går oppover dalen og videre over i steinura. På ca 780 moh runder vi toppen av ryggen og ser Klatrehytta like nedenfor, hvor vi skal tilbringe kvelden og natta.

Søndag pakker vi sakene på morgenen, setter dem igjen i hytta og går opp til Styrmannstind. Det er en stigning på litt over 200 høydemeter til toppen hvor vi kan nyte en fantastisk utsikt om været er på vår side. På vei ned går vi innom hytta og tar med oss sakene.
Turen opp til hytta og videre til Styrmannstind er merket litt krevende, men med normalt god form og rolig tempo kan de fleste klare denne turen. Den går i ulendt og noen steder bratt terreng, men er ikke eksponert. Vi går mye i steinur, så deltakerne må ha gode fjellstøvler med ankelstøtte som tåler vått terreng/snø/slaps. Vi tar det pent og rolig underveis og tilpasser oss nivået i gruppa, dette er først og fremst en hyggelig bli-kjent-tur.

Vi kan møte på nysnø, eventuelt isete og hard snø, og det kan hende vi bør ha med isøks og stegjern. For de som ikke har brukt slikt utstyr før, kan denne turen være en fin anledning til å lære hvordan man bruker dette.  Isøks og stegjern låner turleder fra Turlagskontoret til de som trenger det, og så får man det utlevert på turdagen. Avgjørelsen om dette utstyret tas uka før turen går, dere får beskjed!

Deltakerne og påmelding:
Det stilles ingen spesielle krav til deltakerne utenom normal god fysisk form. Deltakerbegrensning er 9 deltakere + en turledere. Påmelding kan gjøres her på nett. Vi tar uansett kontakt før turen for å snakke litt med hver og en av dere, både for å bli litt kjent, og for å sikre at du har forstått turens vanskelighetsgrad. Normalt pleier vi ikke å avvise noen, men vi tar likevel et lite forbehold om dette.

Det er ”først til mølla” og ved mange påmeldte blir det venteliste. Påmelding gjøres via påmeldingsknappen oppe til høyre. Informasjon vi trenger er fullt navn, mobilnummer og e-mail. Still gjerne spørsmål hvis du lurer på noe. Si fra om du må låne isøks og stegjern eller har dette fra før. Hvis deltakerne har noen sykdommer, er det fint om disse opplyses om ved påmelding (informasjonen behandles konfidensielt selvfølgelig). Du kan velge å informere oss muntlig per telefon om du ikke vil skrive noe ned ved påmeldingen.

Transport:
Vi organiserer felles transport i biler, så si fra ved påmelding om du har bil og evt hvor mange du har plass til som kan sitte på og gjerne i hvilket område du bor.

Værforbehold:
Det skal mye til for at været blir for dårlig til å gå turen, men skulle det komme veldig mye snø eller svært sterk vind, så kan dette påvvirke valget. I så fall kan det hende vi etablerer en alternativ turplan, men tur blir det uansett.

Mat og drikke:
Deltakerne må ha med selv: Lunsj lørdag, frokost og lunsj søndag. Vi lager felles middag på lørdag som turleder handler inn. Hvis noen har noen allergier, intoleranser eller er vegetarianer/veganer, så si fra til oss ved påmelding. Vann får man fylt underveis på vei til hytta, men ha med litt fra start. Det er også vannkilde ved hytta.

Utstyr:
I tillegg til utstyret nevnt ovenfor, ha med full vinterbekledning (vind- og vanntett klær, lue, votter/hansker, varme klær, gamasjer). Ta i tillegg med de tingene du vanligvis har med på overnattingstur, ikke minst sovepose. Husk hodelykt og gjerne en termos hvis du vil ha varm drikke på tur.

Pris:  Overnatting på Klatrehytta koster 50kr for medlemmer av Tromsø Klatreklubb, og 100kr for ikke-medlemmer. I tillegg kommer spleising på fellesmiddag, kr 40-50 per pers, og penger til transport. Betaling avtaler vi på selve turdagen og gjøres via Vipps, kontoinnbetaling eller kontanter.

Turleder: Harald Faste Aas

Kartblad: 1434 II Tussøya

Kontaktinformasjon:

  • Harald F. Aas
  • Tlf. 95280638

Turledere:

  • Monica Bryn
  • Harald Faste Aas