Store Russetind

Fellestur

Dato
17. august kl. 09:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Store Russetinden 1405 moh. 

 

Bli med på tur til taket av Balsfjorden. Turen går til Store Russetinden 1405 moh. Toppen byr på fin utsikt, og er en meget fin fjelltur på sommeren.

Vi kjører fra Tromsø  lørdag 10 august 2019 kl.  09 i retning fastlandet og Nordkjosbotn. Kjøreturen tar ca 1t og 15 min. Vi parkerer på gamleveien nedenfor E6 mot Storstinnes, og starter turen fra bommen nedenfor skytterhuset. 

Turen starter på en skogsvei, som forsvinner etter noen hundre høydemeter. Derfra går ruten over i en sti, og som etter hvert går videre i mose, lyng og stein. Turen er dårlig merket, men man kan tidvis se slitasje i  naturen fra tidligere som har gått her, og små varder for å navigere seg oppover. 
Turen opp til Store Russetinden er ganske bratt fra rundt 700 moh, før det slaker noe ut i rundt 300 høydemeter, og derfra oppover mot 1133 moh går turen mye i steinur. Herfra kommer opp på ryggen på sørsiden av toppen, den siste biten er det litt berg, noe som gjør at det kan være greit å gå turen i tørrvær. Siste biten går på ryggen opp mot varden. 

På toppen er det gjestebok man såklart må skrive seg inn i. Og det er en fantastisk utsikt mot Balsfjord, og den sørlige delen av Lyngsalpene. Husk å ta med stor og god niste til turen – da det er en fysisk krevende tur.


Distanse: ca 8 km og 1405 høydemeter og ca 7t opp og ned

Vi satser på å være tilbake i Tromsø i 20 tiden på kvelden.

Store Russetind

Store Russetinden 1405 moh.    Bli med på tur til taket av Balsfjorden. Turen går til Store Russetinden 1405 moh. Toppen byr på fin utsikt, og er en meget fin fjelltur ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sandra Gjerde
  • Monica Bryn
  • Ingvild Mageli