Fjellsportsamling i Lyngsdalen

Arrangement

Fra dato
9. august 2019 kl. 08:00
Til dato
11. august 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

NB! En av turlederne med breførerkompetanse har måttet melde forfall. Som følge av det utgår breturen i regi av DNT Fjellsport Troms. Ellers går samlingen som planlagt. 

Denne sommeren tar vi sikte på en fjellsportsamling i Lyngsdalen, så og si midt inne i Lyngsalpan. Sist Fjellsportgruppa hadde samling her var i 2007. Vi går ca 8 km innover i slakt terreng fra Furuflaten på østsiden av fjellene. Leir etablerer vi på fast plass i kanten av den store morenesletta ca 1 km forbi Lyngsdalshytta i området der elva fra Vestbreen løper ut i Lyngsdalselva. Her vil vi befinne oss midt inne i en svær «katedral« omkranset av dalfører, isbreer og høye topper. Daltinden kan være verdt et besøk også sommerstid, men også eksempelvis Pollfjellet, Rundfjellet og Bredalsfjellet vil være greit tilgjengelig uten behov for verken klatreerfaring eller spesielt utstyr. Det er et formidabelt utsyn fra toppene på alle disse. Jiekkevarre vil være krevende å nå fra denne siden, og vil neppe være aktuell. Det vil også være gode muligheter for bortoverturer i nærområdet, for eks opp mot breene, eller lengre tur gjennom Veidalen som fører tvers igjennom Lyngenhalvøya til Goverdalen på vestsiden av fjellene.

Samlingen innebærer at deltakerne organiserer turer i egen regi med utgangspunkt i leiren. Det vil være folk til stede med lokalkunnskap og erfaring og vi tar sikte på diskusjon og innspill i leiren ift aktuelle turmål. Utover dette planlegger vi tur med et taulag m. brefører i regi av DNT Fjellsport Troms. Utgangspunkt vil være leirplass og sannsynlig mål Sydbreen, ca 3 km i slakt terreng videre innover dalen. Her vil vi ha et lite « lek og lær« opplegg, og kanskje også en tur litt vider innover breen f.eks. inn under Sydtoppen av Jiekkevarre. Det vil være en fordel om deltakerne har noe breerfaring.

Kjøreturen til Lyngen og Furuflaten vil ta drøyt halvannen time fra Tromsø via Nordkjosbotn og Oteren. Vi møtes på Turlagskontoret for planlegging og koordinering tirsdag 6. aug. kl.17. De som evt ikke har anledning til å møte, tar vi sikte på kontakt med pr telefon.

Då satser vi på et fin samling i Lyngen og at værgudene står oss bi!

 

Fjellsportsamling i Lyngsdalen

NB! En av turlederne med breførerkompetanse har måttet melde forfall. Som følge av det utgår breturen i regi av DNT Fjellsport Troms. Ellers går samlingen som planlagt.  Denne sommeren tar ...

Kontaktinformasjon:

  • Leif Lillevoll tlf 911 69916

Turledere:

  • Hans Jørgen Torsrud
  • Leif Lillevoll