Gjømmertinden

Fellestur

Dato
13. juli 2019 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

GJØMMERTINDEN 1101 moh – Balsfjord kommune

 

Oppmøte: Parkering ved Coop Extra Tromsdalen

Kjøring: 45min

Tid: 6-8 timer

8 km

GPS:436 950 E, 7 700 760N

 

Fra start gjelder det å finne den gamle grusbanen som er på oversiden av Skolen. Midt på banen starter stien som går opp til Hatten 719 moh som har vært med på ti på topp i Balsfjord kommune i 2014. Man følger stien ca en halv kilometer før man tar til høyre der stien deler seg, dette er ca 100 meter etter at man har gått ut av lysløypa. Stien fortsetter i slakt terreng halvannen kilometer mot Storelva. Når man begynner å nærme seg Storelva begynner man å ta litt høyde opp mot Gjømmerdalen. Stien går opp på vestsiden av elva til man er på rundt 300 moh, her krysses elva og stien er mer sporadisk videre på østsiden av Storelva.

Ruten videre følger østsiden av elva videre oppover mot 450 moh, herfra følges ryggen på sørsiden av den navnløse elva som kommer ned fra Gjømmerdalsbreen opp mot rundt 700 moh. Det er stort sett sti langs ryggen. Fra 700 moh følger man en sporadisk sti i sørøstlig retning til man kommer til sørryggen til Gjømmertinden. Her er det ca 300 ganske bratte høydemeter til man kommer opp på vestryggen til Gjømmertinden som man følger til topps.

Oppe på ryggen til denne navneløse elva er det flere alternativer for å komme til Gjømmertinden, det er mulig å følge dalen forbi Gjømmertinden og gå den siste stigningen fra nordøst, eller å gå ut i vestsiden av Gjømmertinden på ca 700 moh, og følge en hylle, noe som jeg gikk for.  En kan følge hylla til sørryggen til Gjømmertinden, hvor  en starter den siste stigningen opp til toppen. Noen få litt bratte partier, men skal være veldig greit å gå.

Turleder:

Ann Kristin Gjelsten

annkgjelsten@gmail.com
97196169

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ann Kristin Gjelsten