Avlyst Telt og topptur på Senja (med DNT Fjellsport Troms)

Fellestur

Fra dato
29. juni 2019 kl. 09:00
Til dato
30. juni 2019 kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga dårlig vær.

Eventyrøya byr på mange flotte og spektakulære topper. Denne gangen går turene til Kyle, Namnlausingen og Husfjellet.

Kyle 826 og traversen videre til Namnlausingen 773, er ikke av de mest besøkte toppene på Senja. Men absolutt noen av de flotteste med spennende ryggtravers og flott utsikt til Håja i nordøst og hele Kongerekka i vest.

Husfjellet 632 med sin fantastiske utsikt over Bergsfjorden til Andøya i sørvest og Okshornan i nordøst er en populær topp. Men her følger vi ikke normalruta. Vi går opp fra Knarrvika til Strandbyskaret og følger en flott ryggtravers videre til toppen.

Begge turene byr på luftige partier og lett klyving,så en bør være vant til å ferdes i fjellterreng og tåle høyder. Turene har værforbehold så vi har lagt opp til en plan B.

Lørdag morgen møtes vi på K1 kl. 09.00, herfra kjører vi til Brendtsholmen og tar ferga som går til Botnhamn kl. 10.45. Fra Botnhamn kjører vi mot Husøy og parkerer ved Skinnkollvatnet som ligger ved den første tunnellen, ca 15 min. kjøring. Her starter turen til Kyle og Namnlausingen. Vel nede kjører vi til Skaland (ca. 45 min.) hvor vi finner en fin plass å campe. Lørdagkveld blir det bålkos og felles middag. Søndag går turen til Husfjellet. Vi satser på å ta ferga tilbake til byen kl. 18.00.

Telt og topptur på Senja (med DNT Fjellsport Troms)

Eventyrøya byr på mange flotte og spektakulære topper. Denne gangen går turene til Kyle, Namnlausingen og Husfjellet. Kyle 826 og traversen videre til Namnlausingen 773, er ikke av de mest ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anne-Jorun Pedersen
  • Erlend Dyrnes Pettersen