NF Veilederkurs skred - alpin tilnærming

Kurs

Fra dato
20. mars kl. 18:00
Til dato
24. mars kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Instruktørkurs
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Veilederkurs skred kvalifiserer deg til å bli godkjent NF-skredinstruktør. Kurset skal bevisstgjøre og forberede deg på rollen som skredinstruktør og ansvaret som følger med. Kurset skal anspore til refleksjon over hvordan ulike tema i et skredkurs bør formidles. Veilederkurset skal også være en praktisk eksamen, hvor deltakerne skal vise at de har den nødvendige forståelse, kunnskap og egenferdighet innen risikoreduserende tiltak, lederskap, formidling og initiativ til å fungere som instruktører.

Opptakskrav 
Veilederkurs skred har en varighet på fire hele dager. Og er åpent for deltakere som har:

 • Bestått metodekurs skred
 • Dokumentert assistentpraksis etter kravene i avsnitt 10.3.
 • Ha fulgt opp anbefalinger fra metodekurs og assistentpraksis.
 • Har grunnleggende ferdigheter i førstehjelp. 

Arbeidsmetode  

Under hele kurset skal det fokuseres på veilederrollen. Instruksjonsøvelser er en sentral del av kurset, og pedagogiske tilnærminger til skredkurs skal gjennomgås. Deltakerne skal vise at de behersker presentasjon av praktiske tema så vel som teori, og at de har tilstrekkelig egenferdighet. Deltakerne bør få ansvar for gjennomføring av økter slik at de får vist at de egner seg som instruktører. Kurset er faglig og pedagogisk forankret i veiledningen som metode. 

 • Gjennom hele kurset skal deltakerne trenes i å vurdere hvordan de ulike læringsemnene bør presenteres på et skredkurs. 
 • Kurset skal fokusere på tursituasjonen der problemstillingene er å ferdes og oppholde seg i et mulig skredfarlig terreng.

Vurdering 
Deltakerne skal få en løpende, muntlig vurdering underveis i kurset. Sluttvurdering skal gis i en personlig samtale med hver enkelt deltaker.

Deltakeren skal oppfordres til selv å gjøre seg opp en mening om sine sterke og svake sider som instruktør. Kandidatene skal vurderes ut fra følgende punkt: Sikkerhet, egenferdighet, formidlingsevne og lederskap.

 • Kandidatene skal vurderes til bestått eller ikke bestått, og kursleder skal gi en skriftlig og begrunnet vurdering som føres inn i kandidatens loggbok.
 • Endelig godkjenning som skredinstruktør 1 gis etter bestått veilederkurs og når skjema for registrering i instruktørregisteret er sendt inn.

Søknad

Søknadsfrist er 1. februar. Søknaden må innholde følgende:

Søknaden sendes til Fjellsportgruppa i Troms Turlag v/Håvard Lium: havard@hvitedrommer.no.

Kurssted

Vi har base i Nord-Lenangen hos XLyngen. Her disponerer vi 2 leiligheter og 1 møterom. Nord-Lenangen ligger helt nord i Lyngen og har mange av de klassiske Lyngentoppene like i nærheten, med Storgalten som nærmeste nabo. 

Praktisk info

 • Overnatting fra onsdag ettermiddag til søndag er inkludert i prisen. Sengetøy og håndklær følger med.
 • Mat. Alle er i utgangspunktet selv ansvarlig for alle måltider, men vi prøver å koordinere matlagingen sånn at det blir felles middag alle dager. Det er en matbutikk i Nord-Lenangen.
 • Transport. Alle må selv komme seg til Nord-Lenangen og ha mulighet til å komme seg videre til de ulike startstedene. Sannsynligvis har vi nok lokale deltakere til at det ordner seg med privatbiler, dette koordineres når vi har endelig deltakerliste klar
 • Utstyr. Du trenger alt en instruktør bør ha i sekken på kurs, inkludert utstyr for å undersøke snødekket. Understreker at dette er et kurs som går i alpint terreng, dvs. at man må stille med rando eller kraftig telemarksutsyr(ikke fjellski!). 

 

Kontaktinformasjon: