Telttur til Uløya og Kåfjorden

Fellestur

Fra dato
27. april kl. 08:00
Til dato
28. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Har du lyst på en helg med telt, flotte turer og hyggelige folk? Da er dette turen for deg. Planen er å kjøre fra Tromsø til Kåfjorden på lørdag morgen. Her skal vi finne en overkommelig skitopp, trolig Storhaugen på 1142 m. Dette er en tur som tar 4-5 timer og har en bratthet på under 30 grader. Når vi kommer ned, finner vi en passelig teltplass for natten. Søndag er plan-A ferge over til Uløybukta på Uløya for å traversere den, mer bestemt vil vi gå opp til Blåtinden (1142 m), så Uløytinden (1114 m), og deretter Kjelvågtinden (1104 m). Herfra står vi på ski ned til Hamnnes og fergen. Dette er en lang dagstur og har en bratthet i overkant av 30 grader. Hvis det ikke lar seg gjøre å gå hele traversen, satser vi på en vanlig topptur på Uløya. 

Begge turene er lette/moderate topper, men traversen er som nevnt en lang dagstur. Du må være i normalt god form og vant med å gå på topptur. I tillegg må du ha utstyr til å ligge i telt en natt. Deltagerne må spleise på bensinutgifter og fergebilletter.

Antall turdeltagere: maks 8 stykker

Nødvendig utstyr: Skiutstyr, spade, søkestang, skredsøker, skarejern, stegjern og øks (trolig ikke nødvendig, men vi tar det med), varme klær og ekstra skift, mat og drikke, telt (deltagere må selv organisere dette), sovepose, liggeunderlag, primus e.l. om du ønsker varm mat/drikke, førstehjelpsutstyr og vindsekk (på turene trenger ikke alle ha dette i sekken, men det fordeler vi på turdagen).

Påmelding: Ring Markus Degerman (93004322) fra og med mandag 22.04. SMS godtas ikke som påmelding.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Markus Degerman
  • Ole Jacob Skou Nilsen