Njunis fra nord

Fellestur

Fra dato
27. april kl. 08:00
Til dato
28. april
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Troms
Dette arrangementet er over!

Njunis er, med sine 1717 moh, det tredje høyest fjellet i Troms og har en diger primærfaktor. Det er litt vanskelig tilgjengelig og å bestige det krever som regel mer enn en dagstur. Denne gangen har vi tenkt å forsøke å ta oss til toppen fra nordsida av fjellet. Turen er åpen for både de som sverger til fjellski og toppturski entusiastene. Det er sannsynlig at begge vil ha sine fordeler og ulemper. Imidlertid bør deltakerne være trygg på ski både oppover og nedover, og dessuten ha erfaring med å overnatte ute i telt om vinteren.

 

Planen er avreise fra Tromsø forholdsvis tidlig lørdag morgen, tentativt 08:30. Vi kjører til Dividalen og Høgstadgård. Herfra følger vi skutersporet gjennom Høgskardet. Forhåpentligvis gir dette godt underlag og hjelper oss å unngå den råtne vårsnøen man ellers risikerer å støte på i innlandet på denne tida av året. Vi satser på å finne et egnet sted å slå leir i området rundt Sanddalsbotn. Vi satser på felles middag lørdag kveld. Søndag er dagen for toppstøtet og vi prøver å ta oss opp Sandfjellet langs en av de nordvendte ryggene. Denne sida er ofte avblåst og kanskje må ski bæres eller settes igjen. Fra Sandfjellet går vi over toppryggen til selve Njunis. Retur følger samme trasé med et stopp for å slå ned telt og pakke sammen basecamp. Vi regner med å være tilbake i Tromsø i kveldinga søndag.

 

Som sagt bør deltagere ha stødige skiferdigheter og være forholdsvis autonom i vinterfjellet. Vi vil prøve å samordne kjøring og telting før avreisedagen. Foruten felles middag på lørdag må deltagerne selv ordne mat for resten av turen. Forøvrig kreves normal vinterbekledning og overnattingsutsyr. I tillegg kreves det at alle deltagere har med skredsøker, søkestang og spade, og kan bruke disse redskapene.

 

Kostnadene ved turen vil komme på noen hundrelapper (ca 3-400 kroner) for transport og felles middag.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Torbjørn Birkenes
  • Anders Lund Eide